Cerşetorii au intrat în vizorul poliţiştilor


Cei care vor fi prinşi că apelează la mila cetăţenilor pentru a face rost de bani vor avea de furcă cu oamenii legii. Cerşetorii găsiţi pe străzile municipiului vor fi aduşi la sediul Poliţiei, legitimaţi şi amendaţi conform legii. Poliţiştii din cadrul Biroului de ordine Publică nu fac decât să urmeze acţiunea demarată la nivel naţional de identificare, amprentare şi sancţionare a persoanelor care practică cerşetoria. „Este vorba despre un program naţional de reducere a fenomenului de cerşetorie. Noi, oricum, acţionăm încontinuu pe acest plan. Vom verifica zonele în care aceştia obişnuiesc să îşi desfăşoare activitatea, în special locaşele de cult din municipiu”, a spus comisarul şef Traian Ene, şeful Biroului Ordine Publică.
De cele mai multe ori, cei care cerşesc sunt bătrâni sau copii, care potrivit legii nu pot fi amendaţi. Mulţi dintre ei sunt conştienţi de acest lucru şi, deşi sunt prinşi de poliţie, la un moment dat tot se întorc la cerşit pe străzi.
 „Legea spunea că numai persoanele apte de muncă prinse la cerşit pot fi sancţionate cu sume cuprinse între 100 şi 500 lei. Cei mai mulţi cerşetori din municipiu sunt copiii rudarilor din Tigveni sau persoane în etate cu diferite handicapuri locomotorii, împotriva cărora nu putem lua măsuri şi care se vor întoarce cu siguranţă pe străzi”, a adăugat comisarul şef Ene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email