Cereri de retrocedare pentru terenul de sub Căminul Capu Dealului şi parcarea de la Arpo

La Primăria Curtea de Argeş sunt înregistrate şapte cereri de reconstituire a suprafeţelor de teren, unele dintre ele având 13 ani vechime. Potrivit situaţiei realizate de Gherghina Negrilescu, consilier în cadrul compartimentului Agricol, cu atribuţii în pregătirea lucrărilor ce urmează a fi dezbătute în comisia locală de fond funciar, Nicolae Rudeanu a depus, prin moştenitori, o astfel de cerere pentru o suprafaţă totală de 4.9 hectare de teren agricol şi forestier obţinută prin hotărâri judecătoreşti încă din 2003. O parte din teren se află în punctul Căuta şi în zona străzii Luncilor, fiind atribuit în baza Legii 18 din 1991 altor persoane, şi mai e nevoie de 1,7 hectare pentru finalizarea procesului de restituire pentru moştenitori, conform actelor depuse la Primărie.

Pentru o altă solicitare există sentinţă definitivă din 2005, şi a fost făcută de moştenitorii lui Nicolae Purcoi, pentru 0,55 hectare de teren, suprafaţă ocupată de alte persoane. Şi terenul din zona Căminului Cultural de la Capu Dealului a fost solicitat pentru retrocedare, existând şi în acest caz o sentinţă definitivă şi irevocabilă din 2006, moştenitorii mai având de primit în acest caz 1,46 hectare.

 

Terenul pe care municipalitatea în deţine şi pe care ar putea să îl retrocedeze este aproape zero, astfel încât problemele de acest gen par de nerezolvat, spun cei din Primărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email