Un bărbat din comuna Mălureni a fost trimis în judecată de DNA pentru modul în care a obţinut bani de la Uniunea Europeană. Procurorii au ajuns la concluzia că Gheorghe Tomescu s-a folosit de acte false pentru a primi peste 280 de milioane de lei vechi, bani nerambursabili. Iată mai jos fragment din rechizitoriul reprezentanţilor DNA:
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului TOMESCU GHEORGHE, fermier din comuna Mălureni judeţul Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, precum şi tentativă la infracţiunea sus menţionată (două fapte).
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 15 mai 2007, inculpatul Tomescu Gheorghe a completat cu date inexacte şi incomplete o cerere de plată pentru obţinerea de subvenţii din fonduri europene destinate agricultorilor pentru anul 2007. Datele respective se referau la dreptul de folosinţă efectivă a mai multor păşuni, în suprafaţă totală de 174,30 ha, inculpatul atribuindu-şi, în mod fictiv, calitatea de utilizator al acestora. În baza acelei declaraţii, inculpatul a obţinut, pe nedrept, fonduri europene nerambursabile în cuantum de 28.130,67 lei. Banii respectivi au fost alocaţi din cele două fonduri destinate agricultorilor din statele membre ale U.E şi anume FEGA (Fondul European de Garantare pentru Agricultură) şi FEADR Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
De asemenea, în zilele de 9 iunie 2008 şi 14 mai 2009, inculpatul Tomescu Gheorghe, a completat cereri de plată cu date nereale, respectiv inexacte sau incomplete şi a folosit aceste acte în cadrul procedurilor privind plăţile directe pe suprafaţă pentru anii agricoli 2008, respectiv 2009. Datele respective se refereau la dreptul de folosinţă a mai multor păşuni, în suprafaţă totală de 45,00 ha, respectiv 48,84 ha, inculpatul atribuindu-şi, în mod fictiv, calitatea de utilizator al acestora. Scopul urmărit de inculpat era obţinerea, pe nedrept, de fonduri europene nerambursabile pentru agricultură (FEGA), în cuantum de 10.934,04 lei aferente anului 2008, respectiv de 13.682,06 lei aferente anului 2009. Datorită intervenţiei Serviciului Antifraudă din cadrul A.P.I.A, s-a solicitat blocarea plăţilor, recuperarea sumelor necuvenite şi sesizarea organelor judiciare.
Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Curtea de Argeş”.