Centrul pentru bătrâni, dotări de 300 de milioane

Centrul pentru bătrâni, realizat prin proiectul „Revitalizarea utilităţii clădirilor degradate prin înfiinţarea unui centru de recreere pentru pensionari şi a unui centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi în Municipiul Curtea de Argeş”, este gata, îi mai lipsesc doar dotările. De el vor beneficiapensionarii din municipiul Curtea de Argeş, aflaţi în evidenţele Casei Judeţene de Pensii şi de persoanele cu dizabilităţi din municipiul Curtea de Argeş, aflate în evidenţele Serviciului de Asistenţă Comunitară din subordinea Consiliului Local.

Cu banii europeni a fost modernizată clădirea care a adăpostit dispensarul TBC, de pe Bulevardul Basarabilor, dar dotarea ei şi salariile personalului cad în sarcina administraţiei locale. „La jumătatea lunii noiembrie sperăm să fie gata şi funcţional Centrul pentru bătrâni, administraţia locală trebuie să-l doteze cu mobilier şi ce mai are nevoie. Pentru asta se vor cheltui 30.000 de lei”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.

Centrul va avea o bibliotecă, o sală de festivităţi, un spaţiu de recreere şi vizionare TV, un atelier pentru arte şi meşteşuguri tradiţionale, dar şi o sală de calculatoare cu acces la internet. El va fi dat în administrarea Serviciului Public de Asistenţă Socială şi, cel puţin deocamdată, din cauza constrângerilor bugetare, acolo se va lucra pe bază de voluntariat, având în vedere că legea nu permite angajarea unor alte persoane. Pentru amenajarea cabinetului medical din incinta acestui centru municipalitatea are o promisiune de sponsorizare din partea celor de la Steinel, iar cadrele medicale de la Spitalul Municipal, vor face minimul de controale medicale, probabil tot pe bază de voluntariat.

 

Primarul Diaconu declara în iunie că până la finalul lunii iunie Centrul de recreere pentru pensionari va fi inaugurat, dar termenul a fost prelungit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email