Centrul de transfuzie sanguină din Pitești va avea un echipament de plasmafereză

„Depunem toate eforturile pentru tratarea și vindecarea cetățenilor infectați cu Covid- 19! Dacă facem o promisiune, important este să o îndeplinim!”, afirmă Adrian Miuţescu, președintele PNL Argeș , care spune că ieri a fost încheiat un protocol între Direcția de Sănătate Publică Argeș și BesmaxPharma, prin care a fost pus la dispoziție Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești un echipament nou de plasmafereză, cu titlu gratuit, pentru 12 luni. Acest echipament este folosit la colectarea de plasmă umană și este însoțit de 100 de kit-uri de colectare de plasmă. Scopul acestei donații este de a asigura accesul pacienților infectați cu SARS COV 2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenți.

Adrian Miuțescu, folosindu-se de o informație venită de la colega sa de partid, Alina Gorghiu, s-a implicat de îndată în procedura punerii la dispoziție a echipamentului de plasmafereză și în semnarea protocolului. Ulterior, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a declarat: ”În această perioadă critică nici un efort nu este prea mare pentru menținerea sănătății populației și, în acest sens, suntem norocoși că putem aplica și la Pitești o procedură care salvează vieți în toată lumea. Am aflat de la specialiști că plasma umană poate fi folosită pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare. Este o procedură experimentală care se derulează în Italia, Spania, Olanda, Canada, Marea Britanie, Israel, Japonia, precum și alte țări civlizate. Suntem norocoși că există și la Pitești un asemenea echipament! Sperăm că va diminua numărul îmbolnăvirilor și va salva oamenii care, la această oră, sunt intubați, în stare critică.”

Adrian Miuțescu a ținut să-i aducă mulțumiri pentru implicare și prefectului Emanuel  Soare: ”Vreau, pe această cale să-i mulțumesc și prefectului Emanuel Soare pentru faptul că s-a implicat în această chestiune și, mai ales, pentru că, zi de zi, se ocupă de buna gestionare a acestei situații de criză. Este un om implicat și dedicat, iar asta îi face onoare, mai ales că este la debutul funcției de prefect.” Reînnoim apelul către cetățeni: ”Respectați indicațiile pe care le dau autoritățile și încercați să vă expuneți cât mai puțin! Mai simplu este să previi decât să tratezi. Totul va fi bine!”

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email