Centrul de permanenţă medicală va funcţiona la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială

Un centru de permanență medicală  va funcţiona în municipiul Curtea de Argeş la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de pe strada 1 Decembrie. Propunerea de înfiinţare a venit de la directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Argeş, totodată consilier local, Cristian Mitrofan.

“Acest lucru înseamnă că în timpul liber, de la ora 15,00 până dimineața la 8,00, cât și în zilele de sâmbătă și duminică și sărbători legale, să existe un spațiu pus la dispoziție de Primărie unde vor activa medici de familie plătiți de Casa de Asigurări de Sănătate.  Oricine va avea o urgenţă medicală va beneficia de aceste servicii. Cadrele medicale sunt plătite destul de  bine, astfel că medicii primesc 40 lei pe oră iar asistenții 20 lei pe oră”, le-a spus Mitrofan colegilor de Consiliu.

Unii dintre ei au întrebat dacă nu s-ar suprapune activitatea Centrului celei de la Urgenţa Spitalului Municipal, dar şeful CAS Argeş le-a spus că “activitatea s-ar desfășura în afara programului de lucru al medicilor de familie.  Centrul ar fi util de exemplu în cazul în care este vorba de o febră la un copil și astfel nu s-ar mai ajunge cu el la Urgență și nici nu s-ar mai aștepta până a două zi când medicul de familie își începe programul. În plus acest centru are avantajul că oferă și medicația”.

Doctorul Jean Chefani, consilier şi el, spune că acest Centru nu este o noutate. “Aceste centre sunt de mult în localitățile rurale mai mari şi în oraşele din Ardeal, și ar fi păcat să nu se facă un pas înainte astfel încât la orice oră să se poată apela la o consultație, o injecție sau la o trimitere urgentă în altă parte”, a declarat doctorul Chefani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email