Opt centre pilot pentru îngrijiri la domiciliu au fost înfiinţate la nivel naţional, în cadrul unui proiect care vizează dezvoltarea îngrijirilor paliative, unul dintre ele fiind la Curtea de Argeș.
Personalul medical din aceste centre va deservi pacienţi cu boli cronice progresive și trebuie să deţină atestat sau instruire specifică domeniul în paliaţiei. Personalul include un medic şi un asistent medical pentru ambulatoriu, doi medici şi patru asistenţi medicali pentru echipe de teren, un psiholog, un fizio/kinetoterapeut, un asistent social, un preot, potrivit agerpres.ro. Fiecare centru a fost dotat cu un autovehicul, cu mobilier medical şi de birou, echipament IT, dispozitive medicale, medicamente, informează sursa citată.
Conform agerpres, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat – „Acest tip de îngrijiri, la domiciliu, oferă un acces la servicii medicale de care mulţi oameni au nevoie şi care e un model foarte bine dezvoltat în Uniunea Europeană. Şi în România luase la un moment dat avânt, dar a fost un incident acum câţiva ani, când unii au confundat îngrijirile la domiciliu cu nevoia de a câştiga bani fără muncă. E clar că putem să progresăm”.