Centrala de lângă spital – un focar de infecţie şi cocină pentru animalele străzii


Mai mulţi cetăţeni ai municipiului, care locuiesc în apropierea spitalului, ne-au sesizat despre pericolul unui focar de infecţie existent în cartierul lor. Este vorba despre o centrală termică dezafectată, care pare a fi a nimănui, după felul în care arată acum. Cei care locuiesc în blocurile din apropierea fostei centrale spun că de când aceasta a fost scoasă din funcţiune, a devenit în timp casă pentru cerşetori, câinii şi pisici, dar şi un container imens de gunoi. „Oameni rău intenţionaţi au vandalizat această clădire, nu mai are nici măcar geamuri. Cred că oamenii străzii au o mare parte din vină că ei au transformat-o în adăpost – casă, dar şi toaletă în acelaşi timp”, a povestit un pensionar care locuieşte în zonă.

Cu geamurile închise din cauza mirosului urât

Temperaturile ridicate din această vară au înrăutăţit situaţia. Pe lângă aspectul urât, căldura a făcut ca aerul din jurul fostei centrale să devină irespirabil. Gunoaiele şi mizeriile din interiorul clădirii au intrat în putrefacţie de la căldură şi proprietarii apartamentelor din zonă au fost nevoiţi să îşi ţină geamurile închise, ca mirosul să nu le intre în locuinţe. „Atunci când au fost construite ANL-urile, autorităţile locale nici nu s-au gândit că această centrală este un focar de infecţie”, a spus un alt locuitor din zonă. Câinii vagabonzi şi pisicile sunt ca la ele acasă în clădirea fostei centrale. „Sunt multe gunoaie strânse în clădire, de la haine vechi şi împuţite până la pungi, saci, sticle de băutură şi resturi de mâncare. Alături de cerşetori, animalele străzii şi-au format culcuşuri şi nu mai pleacă de acolo. Îmi e frică să trec pe lângă centrală din cauza lor, că se dau la noi”, a precizat Maria.  Partea cea mai urâtă a poveştii este că la numai câţiva metri de centrală există un loc de joacă pentru copii. Micuţii se joacă lângă acest focar, fără să fie conştienţi de pericolul la care se expun. O mămică ne-a mărturisit că şi-ar lăsa copilul la joacă în faţa blocului, dar pentru că este doar un trotuar, băieţelul ei tot în spatele blocului lângă centrală se joacă cu prietenii. „Copiii nu îşi dau seama că se pot îmbolnăvi dacă ating cine ştie ce obiect infectat, dar sunt atraşi ca un magnet de acest loc. Degeaba îl cert pe cel mic, că îmi spune mereu că nu are unde să se joace cu mingea decât în spatele blocului”, ne-a spus îngrijorată aceasta.
Cei care locuiesc în apropiere spun că au informat autorităţile despre această problemă de mai multe ori, dar dezinteresul acestora este fără limite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email