Cele mai multe solicitări la ambulanţă sunt pentru virozele respiratorii

În această perioadă, cele mai multe solicitări pe care le primesc medicii de la Serviciul de Ambulanţă Curtea de Argeş sunt pentru virozele respiratorii, dar şi pentru enterocolite apărute la copii. „În primul rând au apărut afecţiunile de sezon. Ne confruntăm cu viroze respiratorii, dar şi cu enterocolite. Chiar zilele trecute am avut un astfel de caz la un copil de numai şapte luni. Nu ştiu ce sfaturi pot să dau, având în vedere că multe dintre ele nu pot fi puse în practică. Nu poţi să spui omului să nu iasă din casă, când el trebuie să facă neapărat acest lucru. Trebuie să evite oamenii aglomeraţia pentru a fi feriţi de boli, dar repet, aceste recomandări sunt mai greu de pus în practică”, a declarat dr. Marius Popescu, coordonator Serviciul de Ambulanţă Curtea de Argeş.
Simptomele pot apărea după câteva ore de la infestare sau chiar la câteva zile, în funcţie de agentul care a determinat infestarea. Lipsa poftei de mâncare ar trebui să fie primul indiciu că ceva nu este în ordine.Un copil cu enterocolită poate avea diaree, vărsături, dureri abdominale, febră, frisoane, stare generală alterată, dar nu este obligatoriu ca un copil să manifeste toate simptomele simultan. În funcţie de gravitatea bolii, pot aparea unul, două sau mai multe simptome. Enterocolitele sunt periculoase nu numai din cauza virusurilor, bacteriilor şi paraziţilor care le declansează, ci şi din cauza urmărilor de durată ale infecţiei. În special la bebeluşi poate fi afectat sistemul digestiv şi se poate rămâne cu sensibilitate pe durata întregii vieţi. Alte efecte majore ale enterocolitei sunt deshidratarea şi malnutriţia.
Intoxicaţii cu ciuperci
Singura formă de prevenire a enterocolitelor constă în respectarea normelor de igienă personală: spălat pe mâini înainte de fiecare masă, spălarea temeinică a alimentelor care nu se procesează termic, spălarea şi dezinfectarea farfuriilor şi tacâmurilor, consumul de apă potabilă necontaminată şi curăţarea veselei cu apă din surse sigure, necontaminată.
Totodată, în ultima vreme, medicii de la Serviciul de Ambulanţă s-au confruntat şi cu un număr mare de solicitări la persoanele cu afecţiuni cardiace. „Nu am avut cazuri speciale sau mai deosebite, doar mai multe intervenţii la cei cu afecţiuni cardiace. Însă, am mai avut şi o persoană intoxicată cu ciuperci, care a fost trimisă de la Spitalul Curtea de Argeş la UPU Piteşti, pentru că prezenta simptomele unui infarct. În urma analizelor s-a constatat că nu era vorba de aşa ceva, ci de o intoxicaţie cu ciuperci”, a mai spus dr. Marius Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email