Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Curtea de Argeş (ALOFM) a organizat vineri, la sediul instituţiei, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. „La Bursă au participat 11 firme, care au pus la dispoziţia argeşenilor 156 de posturi disponibile. Cele mai multe locuri vacante au fost în domeniul confecţiilor, în construcţii, în industria lemnului sau în comerţ. Angajatorii au oferit persoanelor prezente mai multe informaţii despre locurile de muncă şi au intervievat persoanele interesate. Acţiunea a oferit angajatorilor posibilitatea de a selecta personalul calificat profesional şi în acelaşi timp i-a încurajat pe şomeri să îşi caute un loc de muncă”, a spus Romică Floroiu, şeful centrului local ALOFM.
Deşi bursa era destinată absolvenţilor, la sediul ALOFM s-au prezentat şi alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Marcel Popescu, în vârstă de 47, a lucrat la o firmă de construcţii care şi-a restrâns activitatea la începutul acestui an. Bărbatul s-a prezentat la bursă pentru a-şi căuta un loc de muncă tot în domeniul construcţiilor. „Am foarte puţine posibilităţi la vârsta mea. Acum nu se mai angajează persoane peste 40 de ani, decât foarte rar. Mă descurc foarte greu cu şomajul, pentru că am şi eu rate la bănci. Nu prea sunt multe locuri disponibile, însă sper să găsesc ceva până la urmă”, a spus puţin dezamăgit bărbatul.
„Nu prea sunt locuri de muncă pentru noi, cei care am terminat o facultate”
Tinerii care au fost prezenţi la Bursă nu au fost prea încântaţi de ofertele angajatorilor. „Nu avem unde să ne angajăm. Majoritatea locurilor de muncă oferite sunt în confecţii. Nu putem să avem un viitor cu aşa ceva, pentru că se plăteşte foarte prost. Am lăsat câteva CV-uri pentru la angajatori. Măcar să găsesc ceva ca barman sau în comerţ”, a spus Mădălin, un tânăr argeşean. De asemenea, tinerii erau foarte nemulţumiţi de lipsa locurilor de muncă pentru persoanele cu studii superioare. „Nu prea sunt locuri de muncă pentru noi, cei care am terminat o facultate. Am cheltuit foarte mulţi bani cu facultatea crezând că voi avea şanse mari de angajare, dar nu este aşa. Nu pot şi nici nu vreau să lucrez la croitorie. Curtea de Argeş este un oraş mort pentru mine. O să încerc să găsesc ceva pe la Piteşti”, a spus un alt tânăr. Angajatorii s-au plâns şi ei de lipsa de interes a argeşenilor faţă de locurile de muncă oferite. „Nu am vorbit cu multe persoane. Doar doi argeşeni s-au interesat de locurile pe care noi le oferim. Poate lumea nu mai e interesată”, a spus unul dintre angajatori.