CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE ALE ANULUI TRECUT LA CURTEA DE ARGEŞ

Anul 2015 a fost unul bogat în evenimente la Curtea de Argeş. INTERES ARGEŞEAN vă prezintă retrospectiva celor mai importante dintre ele. Astăzi, prima jumătate a anului.

IANUARIE

Nicorina Magraon,  noul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş

Începând cu 1 ianuarie 2015, Nicorina Magraon este noul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş. Nicorina Magraon a mai fost procuror la Parchetul de la Curtea de Argeş câţiva ani, după care a plecat la Direcţia Naţională Anticorupţie, Structura Teritorială Piteşti. Mandatul său de prim procuror este de trei ani, începând cu 1 ianuarie 2015.

Nicorina Crişu Magraon l-a înlocuit la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş pe Teodor Duţu.

11.000 de copii din Argeş, datori la stat

În jur de 11.000 de argeşeni au primit chiar la începutul anului trecut şomaţii de la ANAF conform cărora trebuie să achite contribuţiile la asigurările sociale de sănătate. Fiscul a cerut ca din alocaţia de 42 de lei fiecare minor să plătească 39 de lei pentru contribuţiile de asigurări de sănătate aferente anului 2012, deşi potrivit legislaţiei în vigoare minorii sunt asiguraţi gratuit în sistemul de sănătate.

Notificări asemănătoare au primit şi mai mulţi copii cu handicap. Şi aceştia trebuiau să plătească suma de 468 de lei, sumă ce a fost raportată la un venit anual de 8.400 de lei, dar pe care aceştia nu l-au primit..

FEBRUARIE

Fostul primar Nicuţ  – „Am fost condamnat la puşcărie pentru o semnătură!”

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat în luna februarie pe fostul primar Gheorghe Nicuţ la de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, Nicuţ trebuie să plătească în solidar peste 800.000 de euro. În acelaşi dosar al şcolilor, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, a primit o pedeapsă de şapte ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Gheorghe Nicuţ, pensionar în prezent, şi retras din viaţa publică, a fost şocat la primirea veştii condamnării sale. „Ştiţi foarte bine cum a fost. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să semnez un parteneriat, o hârtie, în numele şi pentru Consiliul Local”.

Curtea de Conturi a decis – Gheorghe Boncea, dator sute de milioane la Primărie

În februarie Curtea de Conturi a dat publicităţii rezultatele controlului făcut la Curtea de Argeş. Astfel, Curtea a constatat că Gheorghe Boncea, om de afaceri şi consilier local, e dator la buget, pentru că nu a plătit redevenţa datorată de firma sa, SC Isdum Impex SRL. În timpul auditului, structurile de specialitate cu atribuţii în domeniul auditat au luat măsuri de stabilire a redevenţei datorate în perioada 2010 – 2013 de SC Isdum Impex SRL pentru suprafaţa de 222,84 m.p. concesionată, rezultând venituri suplimentare cuvenite bugetului local al municipiului Curtea de Argeş în sumă de 15.924 lei

Militarii din Curtea de Argeş au plecat din nou în Afganistan

Tot în februarie a avut loc ceremonia militară prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii din Afganistan a soldaţilor din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte Posada. La eveniment au participat Mircea Duşa, Ministrul Apărării Naţionale, prefectul Adrian Mihail Oprescu, Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Nicolae Diaconu, primarul municipiului, Cristian Mitrofan, viceprimar, numeroase oficialităţi din cadrul MAPN, dar şi familiile sau prietenii militarilor.

Organizaţia locală a PSD s-a mutat la Parchet

Deşi PSD este cel mai numeros partid din Curtea de Argeş, era singurul care nu avea sediu. Cum Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş s-a mutat într-o clădire nouă, fostul sediu a rămas gol, iar pesediştii au pus ochii pe el. Organizaţia locală a PSD a cerut închirierea lui pe o durată de cinci ani, chiria datorată fiind de 569 de lei pe lună.

MARTIE

Sinistraţi pe strada Valea Sasului

Mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe strada Valea Sasului din municipiul nostru ne semnalau problemele mari cu care se confruntă. La doar câteva zeci de metri distanţă de Centrul pentru Copii Sfântul Cristofor”, strada s-a rupt din cauza apei care se scurge de pe dealurile din împrejurimi, iar asfaltul s-a prăbuşit în vale. Situaţia este gravă, având în vedere faptul că drumul se poate rupe de tot în momentul în care trec prin zonă diferite maşini. „Cam în toamnă au apărut problemele. Încet, încet au apărut primele crăpături, iar apoi drumul s-a prăbuşit. Toate astea s-au întâmplat din cauză că nu s-au făcut consolidările necesare. De vină mai sunt şi cei care cară lemne cu maşini mai mari, dar acum nu prea mai pot trece. Nu ştiu cât mai durează până cade asfaltul de tot”, ne spunea un bătrân care locuieşte în apropiere.

AGA la Aquaterm – Să-l împuşcăm pe Bolovan şi să dăm societatea cui îi trebuie!

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) SC Aquaterm, desfăşurată în luna martie  a fost una extrem de tensionată, cu reproşuri gratuite şi plecări din şedinţă. AGA este constituită de Consiliul Local în întregul lui, ca reprezentant al cetăţenilor, nu din consilierii care îl compun, persoane fizice.

AGA la Societatea de Salubritate – Vă rugăm să cheltuiţi 15.000 de euro, chiar şi degeaba!

SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL (SPUCA) este tot societatea Consiliului Local. Faţă de această societate atitudinea consilierilor este complet diferită în comparaţie cu cealaltă firmă a municipalităţii, Aquaterm. Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din luna martie  a avut pe ordinea de zi mai multe şi toate au fost aprobate.

APRILIE

Vasile Nică, fostul primar de Valea Danului, condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare

Fostul primar al comunei Valea Danului, Vasile Nica, a fost condamnat în aprilie 2015 la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Argeş pentru că în anul 2011 a falsificat un contract de execuţie lucrări la o şcoală din comună, prin atestarea unor menţiuni neconforme cu realitatea. În acelaşi dosar a fost condamnat şi juristul Claudiu Vasile Zamfirescu, administrator al unei societăți comerciale.

Andrei Turcu, de 7 ani, a murit în Spitalul din Curtea de Argeş şi a stârnit revoltă întregii lumi

 

 

Andrei Turcu a fost internat la Spitalul Curtea de Argeş în luna aprilie cu diagnosticul de gastroenterocolită cu sindrom de deshidratare severă, dar starea de sănătate copilului s-a înrăutăţit şi a leşinat în braţele mamei sale, iar la scurt timp a murit.

Povestea tragică a lui Andrei a stârnit valuri de revoltă în toată ţară. În plus, peste 100 de persoane, marcate de această poveste tulburătoare, au protestat în faţa Spitalului Municipal Curtea de Argeş.

MAI

„Noapte albă” la Muzeul Municipal

Argeşenii au participat în număr mare la o incursiune în timp, la Muzeul Municipal Curtea de Argeş. Astfel, după o lungă perioadă de timp, instituţia din municipiul nostru a găzduit din nou, în luna mai, acţiunea „Noapte albă” la Muzeul Municipal.

IUNIE

Ştrand de 1 milion de euro la Curtea de Argeş

Din luna august a anului 2013, Ştrandul Tineretului din Curtea de Argeş a revenit în administrarea Primăriei, după o lungă perioadă de timp în care a fost dat în concesiune. În luna iunie, primarul Nicolae Diaconu a făcut public un proiect amplu de modernizare a ştrandului, proiect ce presupune refacerea bazinelor, amenajarea peisagistică a zonei, realizarea unor locuri de joacă pentru cei mici, dar şi crearea mai multor locuri de parcare. De asemenea, proiectul prevede şi refacerea sistemului de filtrare a apei, înlocuirea pompelor de apă, dar şi izolarea şi placarea bazinului. Costurile necesare pentru reabilitarea ştrandului se ridică la suma de 1.000.000 de euro.

RAJA, salvatorul apei noastre

 

SC RAJA SA, societate ce aparţine Consiliului Judeţean Constanţa, este cel mai mare operator regional din România în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă și al epurării apelor uzate şi deserveşte peste trei milioane de locuitori. Societatea şi-a exprimat disponibilitatea de a se ocupa de apa şi canalul din Curtea de Argeş, numai că discuţiile au murit în faşă, iar asocierea dintre Primărie şi societate nu s-a concretizat.(va urma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email