Cele mai importante evenimente ale anului trecut la Curtea de Argeş (II)

Anul 2022 a fost unul greu, cu scumpiri pe toate planurile, cu războiul care a adus refugiați și la Curtea de Argeș, cu oameni care au fost concediați după ce una dintre cele mai mari societăți din municipiu și-a redus drastic activitatea, cu orașul răscolit de lucrări.

Totuşi, lucruri s-au întâmplat în 2022, au avut loc evenimente, s-au făcut investiţii, lucrări, proiecte noi au fost începute. Vă invităm să citiţi în rândurile de mai jos o retrospectivă a anului trecut, aşa cum a fost el la Curtea de Argeş. Astăzi, lunile aprilie, mai şi iunie.

APRILIE

Manager al Spitalului este numită  Andreea Gheordunescu

Începând cu 1 aprilie 2022, managerul interimar al Spitalului Municipal Curtea de Argeş este Andreea Gheordunescu. Mandatul lui Florin Mitucă, fostul manager interimar, a încetat pe 31 martie, iar primarul Constantin Panţurescu nu l-a mai prelungit, ci a emis o dispoziţie prin care a numit-o pe Andreea Gheordunescu manager interimar.

Aceasta este consilier personal al primarului încă din primul său mandat. Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” în 2012, Andreea Gheordunescu a fost consilier juridic, consultant la Senatul României pe vremea senatorului Iani Popa, apoi a scris pentru un ziar local, după care a ajuns consilierul primarului, funcţie din care a fost numită manager interimar la Spital pentru o perioadă de şase luni. Are 33 de ani şi este necăsătorită. Andreea Gheordunescu este și acum manager al unității spitalicești.

Curtea de Conturi – Milioane de lei plătite pentru lucrări neefectuate şi bani prea mulţi la salariile angajaţilor din primării

Camera de Conturi Argeş şi-a exercitat, în cursul anului 2020, funcţia de control/audit la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Argeş, se arată în Raportul instituţiei dat publicităţii în aprilie 2022.

Concluziile Curţii de Conturi în urma verificărilor nu sunt deloc pozitive. Astfel, s-au constatat, printre altele, nerespectarea prevederilor legale în efectuarea cheltuielilor pentru bunuri şi servicii; nerespectarea prevederilor legale privind concesionarea/arendarea unor suprafețe de teren și/sau a concesionării serviciilor publice; nerespectarea legislaţiei în stabilirea drepturilor salariale ale personalului angajat; un management defectuos al fondurilor publice, urmare nerespectării şi necunoaşterii prevederilor legale privind formarea, administrarea, angajarea şi utilizarea fondurilor publice, etc.

 Rezultate de excepţie la olimpiade pentru elevii Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”

În aprilie s-au finalizat concursurile șoclare, iar elevii Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” au obținut 120 de premii la etapa județeană, 10 premii I și 13 calificați la faza națională, cinci premii I, o medalie de bronz și patru mențiuni deja câștigate la această etapă și au avut patru reprezentanți la o fază internațională.

Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş este una dintre cele mai bune şcoli din ţară, iar asta se vede după numărul premiilor obţinute de-a lungul anilor la concursurile şcolare. După o pauză cauzată de pandemie, la olimpiadele şi concursurile organizate în acest an liceenii de la „Vlaicu Vodă” au câştigat multe premii şi participă la faza naţională sau internaţională a mai multor olimpiade.

MAI

Electroargeş a ajuns la doar 197 de angajaţi

Administratorul societăţii Electroargeş a publicat în mai 2022 raportul de activitate. Printre alte date interesante, se vorbeşte în raport despre colaborarea cu grupul Karcher, colaborare care era atunci  aproape de final. „În prezent, pe lângă situația generală din piață, Electroarges SA este aproape de încheierea colaborării cu clientul majoritar, Alfred Kaercher GMBH, ceea ce conferă totodată și avantajul de a putea raspunde și implementă prompt noi proiecte. În data de 06.12.2022 Electroarges SA a primit Notificarea Alfred Karcher SE & Co. KG prin care se comunica încetarea Contractului de furnizare (…) încheiat cu Electroargeş începând cu data de 30.06.2022 și Notificarea Alfred Karcher SE & Co. KG prin care se comunica încetarea Contractului de împrumut a sculelor și dispozitivelor …) încheiat cu Electroargeş începând cu data de 30.04.2022 și restituirea acestora până la data de 30.04.2022. În acest sens, societatea a luat măsurile necesare din timp, prin redimensionarea personalului și a cheltuielilor, prin replanificarea modului de lucru, prin strategiile și activitățile comerciale dar și de achiziții”, se arată în raportul citat. Astfel,  în cadrul companiei s-a efectuat redimensionarea personalului cu 88 persoane, ajungând la un număr de 197 de salariați.

Două blocuri au fost recepţionate de ANL la Curtea de Argeş

La Curtea de Argeş au fost finalizate în mai două blocuri construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Unul dintre ele, cu 12 locuinţe destinate tinerilor specialişti din domeniul sănătăţii, a fost construit în curtea Spitalului Municipal Curtea de Argeş.

Al doilea bloc, de lângă sediul Poliţiei, are o suprafaţă construită desfăşurată de  1.134 mp, 15 locuinţe (8 garsoniere şi  7 apartamente cu doua camere). Regimul de înălţime al blocului este  D+P+4E, iar lucrările tehnico-edilitare aferente investiţiei au fost suportate de către Consiliul Local al municipiului Curtea de Argeş, din bugetul propriu.

IUNIE

Au crescut salariile angajaților Primăriei și ai serviciilor publice

De la 1 iunie 2022 salariile de bază pentru personalul Primăriei municipiului Curtea de Argeș și instituțiilor publice subordonate Consiliului Local, mai puțin Muzeul Municipal și Centrul de Cultură și Arte, au crescut. Șefii au primit o majorare de 10% iar ceilalți 15%. Decizia a fost aprobată de Consiliul Local la ședința ordinară a lunii mai. La salariile de bază se aplică și celelalte sporuri.

”Mi-aș dori să majorez salariile cu 50%, pentru că la Curtea de Argeș este al treilea buget din județ, dar la acest moment propunerea de creștere cu 10% la șefi și 15% la ceilalți poate fi susținută. Dacă lucrurile merg bine, în noiembrie putem reveni”, declara atunci primarul Constantin Panțurescu. El a subliniat că salariile nu au mai crescut din 2018, iar inflația era de aproximativ 27%.

Transfăgărășanul s-a deschis cu două săptămâni mai devreme

Pe 15.06.2022, începând cu ora 08:00, s-a deschis circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule.

CNAIR a reușit în 2022, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie, precizau reprezentanții Companiei Naționale de Administrate a Infrastructurii Rutiere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email