Cele mai importante evenimente ale anului trecut la Curtea de Argeş (II)

Anul 2021 a fost unul de care nu ne amintim deloc cu plăcere, pandemia de Covid fiind cea din cauza căreia viaţa noastră a fost altfel, cu izolare, carantină, afaceri închise sau care au funcţionat în sistem de avarie, cu locuri de muncă dispărute, fără întâlniri cu rude ori prieteni, cu multă boală şi multă moarte.  Chiar dacă la începutul anului vaccinarea a devenit posibilă pentru cei care au dorit asta, pe parcursul anului locuitorii zonei Curtea de Argeş şi-au pierdut interesul, iar coronavirusul a făcut ravagii şi la noi.

Totuşi, lucruri s-au întâmplat în 2021, au avut loc evenimente, s-au făcut investiţii, lucrări, oraşul a fost răscolit, şi proiecte noi au fost începute. Vă invităm să citiţi în rândurile de mai jos o retrospectivă a anului trecut, aşa cum a fost el la Curtea de Argeş. Astăzi, lunile aprilie, mai, iunie.

APRILIE – Florin Mitucă -noul manager al Spitalului Curtea de Argeş

Economistul Florin Mitucă, fost director al BCR Curtea de Argeş şi fost director economic al Spitalului de la Valea Iaşului este, de la 1 aprilie 2021, noul manager interimar al Spitalului Municipal Curtea de Argeş. El l-a înlocuit pe doctorul Florian Badea care a ieşit la pensie.

Din 2020 şi până în aprilie 2021, Spitalul a avut trei directori, inclusiv Mitucă, care au stat în funcţie mai mult sau mai puţin. În mai 2020, dr. Bogdan Georgescu a fost manager interimar pentru două săptămâni, l-a urmat în funcţie dr. Badea, iar apoi Florian Mitucă. Şi acesta din urmă este tot interimar până când se va organiza concurs pentru post.

„Ceilalţi membri ai conducerii au rămas pe posturi. Am planuri mari”, ne spunea noul manager al Spitalului în primele zile de mandat. Până acum nu a fost organizat concurs pentru postul de manager, Florin Mirucă fiind tot interimar.

A început activitatea de ecarisaj

În luna aprilie a început activitatea de ecarisaj la Curtea de Argeş, după ce, în luna martie, Contractul pentru concesiunea serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Curtea de Argeş a fost semnat de către Primărie şi Asociaţia „Alături de tine 2007”, o asociaţie a iubitorilor de animale care reprezintă în România o altă asociaţie, britanică. În ianuarie Primăria a scos la licitaţie concesiunea dar cum nu a fost depusă nicio ofertă s-a trecut la negocierea directă cu asociaţia din Marea Britanie care s-a arătat interesată.

După o perioadă în care câinii păreau să fie mai puţini pe străzi, acum haitele de maidanezi sunt prezente în mai toate cartierele oraşului. Un amplu material pe această temă citiţi în paginile ziarului nostru de astăzi.

MAI – A fost aprobat bugetul local

În luna mai bugetul local al municipiului a fost aprobat la o şedinţă de Consiliu Local furtunoasă, în care s-a ţipat şi s-au făcut declaraţii sforăitoare.

Veniturile totale prevăzute în bugetul local din anul 2021 au fost de 128.703.020 lei – venituri proprii -36.984.000 lei (impozite şi taxe pe proprietate, venituri din capital, venituri din proprietate, cote defalcate din impozitul pe venit), sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate , sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Veniturile pentru secţiunea de funcţionare sunt de 45.182.800 lei, iar pentru secţiunea de dezvoltare 83.520.220 lei.

Cheltuielile totale prevăzute în buget au fost de 140.620.300 lei, din care cheltuieli pentru secţiunea de funcţionare 45.182.800 lei şi cheltuieli pentru dezvoltare 95.437.500 lei.

Silviu Gherman a câştigat concursul pentru postul de manager al Centrului de Cultură şi Arte

 În mai a avut loc ultima etapă a concursului pentru postul de manager al Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeş, şi anume interviul pe care l-a susţinut cel rămas în concurs, Silviu Gherman.

Vă reamintim că acest concurs a fost anunţat o dată, apoi a fost reluat, iar a doua oară s-a înscris şi Lavinia Năstase, care a fost descalificată pentru că a lipsit ceva din dosarul de concurs. Deşi anunţase că a făcut contestaţie, oficialii din Primărie au spus că nu a mai depus-o. Silviu Gherman este, de acum, managerul Centrului de Cultură pentru următorii trei ani.

IUNIE – 17 milioane de lei pentru autobuze electrice şi autobază nouă

Municipiul Curtea de Argeş  anunţa în luna iunie, pe sistemul electronic de achiziţii publice, o licitaţie pentru un contract în valoare de peste 17 milioane de lei. Obiectul acestui contract de achiziție publică îl reprezintă servicii de elaborare proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție, asistenţă tehnică din partea proiectantului și lucrări de construcții în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea estimată a contractului este în cuantum de 17.368.000,35 lei (fără TVA) constituita astfel: pentru serviciile de proiectare – valoarea estimată de 725.000,00 lei (fără TVA), pentru execuția lucrărilor – valoarea estimată de 16.643.000,35 lei. Valoarea estimata a contractului de achiziție nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevazute stabilita în bugetul proiectului respectiv suma de 920.102,59 lei (fără TVA). De asemenea, valoarea estimată a contractului de achiziție publică nu conține alte sume necesare implementării cum ar fi sume provizionate, rezerve de implementare, cheltuieli incidentale. Licitaţia a avut  loc pe 5 iulie, dar nu s-a prezentat nimeni.

57 de amenzi pentru  şcolile de şoferi. 2 examinatori au încălcat legea.

O comisie mixtă de control formată din Corpul de control al prefectului, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Argeş, Inspectoratul de stat pentru Controlul Transportului Rutier, Registrul Auto Român şi Inspectoratul Teritorial de Munca Argeș a controlat în iunie 2021 activitatea  SPCRPCIV  şi a şcolilor de şoferi, ca urmare a numeroaselor reclamaţii primite la Prefectură. Concluziile raportului nu erau deloc vesele.

Şcolile de șoferi  au fost sancționate pentru mai multe abateri, în urma controlului fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale cu avertisment și 57 de amenzi contravenționale în valoare totală de 185.510 lei.

În ceea ce privește examinatorii și SPCRPCIV Argeș, pe parcursul desfășurării controlului Comisia a constatat două situații în care examinatorul, în timpul desfășurării probei de traseu, a încălcat prevederile legale.

Anul acesta, pentru a reduce timpul de aşteptare până la programarea pentru proba practică vor veni în Argeş şi examinatori din Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email