Cele mai importante evenimente ale anului trecut la Curtea de Argeş (I)

2018 a fost un an plin de evenimente la Curtea de Argeş, începând chiar din ianuarie. Cu momente plăcute şi cu altele mai puţin, anul 2018 a fost unul tumultuos în municipiul nostru. Vă invităm să citiţi mai jos o cronică anului trecut la Curtea de Argeş, aşa cum a fost el reflectat de ziarul nostru şi nu numai. Astăzi, primele trei luni.

Ianuarie – Într-o şedinţă cu scandal, taxele şi impozitele au fost majorate

Consiliul Local Curtea de Argeş a adoptat în prima lună a anului trecut majorarea taxelor  şi a impozitele plătite de argeşeni în 2018 cu 20 – 25%.

La şedinţa declarată iniţial „extraordinară”, apoi „ordinară” au participat şi mai mulţi oameni de afaceri importanţi din municipiu, patroni ori directori ai unor firme care au mii de angajaţi împreună. Deşi aveau multe de spus, Sandu Nichita, preşedintele ARGCOMS SOCOM, Mihai Badea, director al RMR, Liviu Nicolae, director la IPEE ATI, Dan Ilea, patron al SC Quark, etc., nu au fost lăsaţi să vorbească.

Au votat împotriva creşterilor de impozite liberalii Cristian Mitrofan, Mădălin Marinescu, Doru Georgescu, Jean Chefani, Ion Şerban, de la PAM, iar Bogdan Dabija, de la UNPR, s-a opus. Consilierii PSD au votat pentru.

Februarie – Operatorii de turism din Curtea de Argeş au dat în judecată Compania de Drumuri

În februarie, mai mulţi oameni de afaceri din turism au acţionat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Dumitru Grecu, împreună cu alţi operatori de turism din zona Argeş, luptă pentru deschiderea Transfăgărăşanului pe tot timpul anului. În doi ani a reuşit, cu petiţii publicate pe facebook şi semnate de mii de oameni, să obţină deschiderea mai devreme, dar e nevoie de investiţii astfel încât cea mai spectaculoasă şosea din lume, după cum au numit unii Transfăgărăşanul, să fie disponibilă pentru turişti tot timpul, fie vară fie iarnă. „Practic, sezonul pe Transfăgărăşan durează foarte puţin”, a spus Dumitru Grecu. În opinia sa, toată luma pierde din acest motiv, iar guvernanţii sunt vinovaţi pentru că nu fac nimic pentru a promova acest drum extraordinar. Nu numai că nu fac nimic, dar pun şi piedici. „Am organizat primele două ediţii ale triathlonului Transfier, cu eforturi extraordinare, şi au participat amatori din toată lumea, inlcusiv din Australia. Au venit peste 600 de oameni cu această ocazie la munte”, a spus Dumitru Grecu.  Procesul se judecă şi acum.

Martie – Au fost prinşi cămătarii care primeau în loc de bani scule, piese de aspirator, ștechere şi unelte electrice

Pe 8 martie, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, au efectuat 12 percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane din județul Argeș.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă și furt.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – până în 2018, cei în cauză ar fi acordat unor persoane diverse sume de bani, cu titlu de împrumut, percepând  dobândă.

De asemenea, cei  în cauză sunt bănuiți că, din anul 2017 și până în prezent ar fi sustras bunuri din societăți comerciale de pe raza județului Argeș. Anchetatorii au informaţii că doi indivizi i-au împrumutat pe alţi patru cu bani şi au pretins o dobândă uriaşă.

Când datornicii nu au mai putut restitui sumele cerute, cămătarii au trecut la ameninţări. Ca să poată plăti, cei patru inşi au recurs la furturi din magazine, iar unii dintre ei au luat produse electronice şi electrocasnice chiar de la firmele unde lucrau. Bunurile au fost vândute altor oameni, care au fost  audiaţi ca martori.

Cei doi cămătarii care îi tot împrumutau pe hoți cu diverse sume de bani au convenit cu aceştia din urmă ca atunci când nu pot înapoia banii, să-și achite datoriile altfel. Pentru că datornicii nu prea aveau bani, cămătarii se obișnuiseră să primească de la ei și piese de aspirator, ștechere, prize, unelte electrice au triplu ștechere. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email