„Oul vopsit, mielul rumenit, cozonacul pregătit. Paşte Fericit!”. Cu siguranţă acest mesaj s-a regăsit pe telefoanele mobile al argeşenilor, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale. De câţiva ani de zile, mesajele trimise de sărbători au devenit o tradiţie şi chiar dacă nu eşti tu primul care trimite mesajul, trebuie să le răspunzi din politeţe celor de la care ai primit. În România există peste 11 milioane de utilizatori de telefoane mobile, care au trimis în medie câte trei sms-uri. Acest mod de transmitere a felicitărilor a adus companiilor de telefonie încasări uriaşe. De la an la an, numărul mesajelor trimise de români în perioada Paştelui este din ce în ce mai mare. Acest lucru este influenţat în mare parte de creşterea numărului de clienţi ai companiilor de telefonie mobilă.
Este ieftin şi comod să trimiţi un SMS
Argeşenii spun că este mai comod şi mai ieftin, având în vedere că cel mai scump mesaj costă doar şapte cenţi, să trimiţi un SMS decât să-ţi suni rudele, prietenii sau persoanele dragi. Internetul este o sursă importantă pentru cei care vor să le trimită celor dragi sau cunoscuţilor diferite urări, mesaje haioase sau pur şi simplu mai inspirate. În această perioadă şi operatorii de telefonie mobilă pun la dispoziţia clienţilor site-uri tematice care conţin mesaje scrise, pe care utilizatorii le pot trimite cu ocazia acestei sărbători. Mulţi consideră că pe de o parte SMS-urile tind să se transforme într-o manie. Pe lângă cozonaci şi fripturi, urările de bine nu lipsesc în zilele de sărbătoare. Locul mesajelor standard a fost luat anul acesta de texte legate de criza financiară sau alte subiecte de actualitate cum ar fi de exemplu arestarea lui Gigi Becali sau a lui Cornel Penescu. Foarte multe persoane preferă să răspundă la mesajul „Hristos a Înviat!”, într-un mod cât mai original cu putinţă. De foarte multe ori rişti să primeşti ca răspuns una din variantele: „Bine că a Înviat!”, „L-ai văzut tu!” sau „Eşti sigur?”. Vă prezentăm mai jos câteva dintre cele mai haioase mesaje trimise de sărbătorile care tocmai s-au încheiat:
„Paşte fericit, dar nu pe iarba mea!”
„Spune nu droburilor!”
„Preţuieşte Paştele, e rost de sărbătoare, nici Gigi nu mai credea că o să fie liber în Vinerea Mare…”
„Îţi urez un Paşte Fericit şi zile pline de veselie într-o lume în care Penescu predă cursuri despre liberul arbitru la Facultatea de Filozofie.”
„E Crăciun, este divin, ne uităm pe geam afară, prin zăpadă moşul zboară. Ni se trage de la vin…Paşte Fericit!”
„P.F.” (mesaj de criză)
„Iisus a avut o inimă de aur şi o cruce de lemn, azi toţi avem o cruce de aur şi o inimă de lemn”
„Iepuraşul mustăcios e de Paşte norocos, nu-ţi lasă cadou în ghete, are el alte secrete: pască, oul înroşit, cozonac, mielul fript şi un Paşte Fericit!”
„M-a contactat iepuraşul şi mi-a zis că eu o să fiu cadoul tău de Paşte. Sunt puţin în dilemă! Ar trebui ca în dimineaţa de Paşte să ajung în grădina ta, dar parcă tu nu ai grădină… să vin pe balcon? Aştept răspuns”