Cele mai frumoase icoane din ţară sunt la Curtea de Argeş


La Casa de Cultură „George Topârceanu”, s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, Expoziţia-concurs Naţională de Icoane „Rugămu-ne Ţie”. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş, prin intermediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş (CJCPCT), Muzeul Judeţean Argeş şi Episcopia Argeşului şi Muscelului. La deschiderea acestei expoziţii au participat Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş, Prea Sfinţitul Calinic, Episcop al Argeşului şi Muscelului, Cristian Cocea, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Argeş, Sorin Mazilescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Cristian Mitrofan, directorul Casei de Cultură, dar şi alte oficialităţi ale judeţului Argeş. „Sunt onorat că municipiul Curtea de Argeş are ocazia să găzduiască o expoziţie aşa de importantă, de nivel naţional. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment şi am convingerea că în continuarea la Curtea de Argeş se vor organiza astfel de evenimente. Îi felicit pe toţi artiştii cei care au prezentat lucrări la această expoziţie şi le urez mult succes”, a spus Nicoale Diaconu. La expoziţia-concurs au participat atât creatori profesionişti cât şi amatori. Lucrările au fost realizate într-o notă tradiţională, pe lemn sau pe sticlă.

Festivalul „Lumină din Lumină” şi-a desemnat câştigătorii

 „Îi felicit pe toţi artiştii care au realizat aceste minunate icoane. Ştiu că la concurs s-au înscris foarte mulţi participanţi, dar juriul a selectat doar cele mai bune lucrări. Însă, ţin să le mulţumesc şi celorlalţi participanţi. Tuturor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment le mulţumesc foarte mult”, a spus Prea Sfinţitul Calinic. Au fost premiaţi următorii artişti:
Camelia Darie – Marele Premiu
Maria Voicilă – Premiul de Excelenţă
Liviu Vâja – Premiul de Excelenţă
Elena Băniceru – Premiul de Excelenţă
Ginuţa Duţă – Premiul de Excelenţă
Eugen Buzică-Dumitrescu – Premiul de Excelenţă
Aurelia Florentina Căţoi – Premiul I
Florian Colea – Premiul II
Caterina Eugenia Cernea – Premiul II
Florin Stan – Premiul II
Mihaela Pătrunjel – Premiul III
Marinela Sorescu – Premiul III
Liviu Florin Dumitra – Premiul III
Violeta Scrociob – Premiul III
În această perioadă, la Casa de Cultură s-a desfăşurat şi cea de-a XVI- a ediţie a Festivalului- concurs de film cu tematică religioasă „Lumină din Lumină”, care a fost organizat cu sprijinul Societăţii române de Televiziune- Redacţia „Viaţa Spirituală”. Un juriu format din specialişti a selectat pentru etapa finală de la Curtea de Argeş 14 filme. Judeţul Argeş va fi reprezentat în finală de documentarul „Biserica Sfânta Vineri”, care a fost realizat de studioul de video-film al CJCPCT. Au fost premiaţi următorii participanţi:
Diana Deleanu – Trofeu
Ion Răsceanu – Premiul Special
Victor Antipa – Premiul I
Alexandra Dedeu – Premiul II
Mihaela Ilea – Premiul III

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email