Cele mai bune coruri din judeţ au cântat la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a găzduit, sâmbătă după-amiază, etapa zonală a  Festivalului – concurs „Reuniunea de primăvară a corurilor argeşene”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Arte.
La concurs au participat festival Corul „Fantasia” al Casei de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov – dirijor Valentina Iorga, Corul „Plai argeşean” din Corbeni – dirijor Lidia Sima; Corul Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” – dirijor prof. Robert Sima, dar şi Corul „Orfeu” al Centrului de Cultură şi Arte – dirijor Alexandru Ionescu.
Ca de obicei, repertoriul corului „Orfeu” a fost unul de excepţie, care a impresionat publicul prezent în sala de spectacole a instituţiei. „S-au organizat două etape locale ale concursului pentru formaţiile corale din zona de nord şi din zona de sud a judeţului Argeş. Astfel, o etapă s-a desfăşurat la Topoloveni, iar cealaltă la Curtea de Argeş. Juriul va analiza evoluţiile tuturor participanţilor, iar apoi va fi desemat grupul coral câştigător. În etapa finală a concursului se vor acorda şi premii în valoare de câte 1.000 de lei pentru cel mai bun cor de adulţi, dar şi pentru cel mai bun cor şcolar. Clasamentul final va fi anunţat în cursul acestei săptămâni”, a spus Sorin Mazilescu, director Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş.
Totodată, juriul va selecta şi cele mai bune formaţii corale care vor participa la următoarea ediţie a Festivalul Coral Naţional „D.G. Kiriac” ce se va desfăşura la Piteşti sau la alte concursuri şi festivaluri de gen din ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email