Cel mai trist moment pentru administrația locală, dar mai ales pentru cetățeni

Am asistat miercuri la cea mai tristă, bizară și urâtă ședință a Consiliului Local Curtea de Argeș. Probabil ați văzut-o pe www.dearges.ro, dar sunt sigură că nu ați putut să auziți tot ce s-a strigat acolo.  Despre proiectele de hotărâri discutate aflați din paginile ziarului nostru de luni.

Au participat la ședință și cetățeni, unii aveau probleme cu ceea ce se întâmplă la Spital, acolo unde doctorița oncolog ar fi pe punctul de a fi dată afară, conform unora, secția ar urma să fie mărită, deci nici vorbă de concediere, potrivit celorlalți. S-a mai urlat și pe alte teme, a venit Poliția să evacueze o femeie, consilierii de la PMP, PNL și USR au părăsit sala, iar Ion Șerban (PSD) a rămas și a încercat să mai pună întrebări.

Ședința a fost una tristă pentru locuitorii municipiului care au votat în urmă cu doi ani. Dl. primar a strigat la cetățeni, cetățenii din sală au strigat la el, iar o doamnă a filmat totul și a spus că e ”în direct” cu Senatul României. Dacă nu ar fi strigat poate ar fi putut să explice care e problema ei. Pe de altă parte, nici nu a fost lăsată să vorbească, iar faptul că a filmat continuu nu a fost în avantajul ei, poate doar al senatoarei cu care zicea că e în direct.

Nimic nu s-a rezolvat la ședință. Nicio problemă din cele pentru care veniseră la întrunire cetățenii nu a putut fi expusă, dezbătută, soluționată. Doar s-a urlat.

Cred că nimeni nu ar fi trebuit să plece de la ședință, sunt convinsă că dacă s-ar fi discutat pe un ton normal lucrurile nu ar fi ajuns acolo unde au ajuns. Consilierii care au părăsit sala au greșit, după părerea mea. Ei au fost aleși să reprezinte interesele cetățenilor indiferent de situație, conjunctură și decibelii din sala de ședințe.

Cel mai vocal, eufemistic vorbind, a fost dl. Dan Petrescu, despre care cred că nu știe să vorbească liniștit, normal, așa cum fac oamenii. Indiferent de ce spune, o face pe un ton înalt, astfel încât chiar dacă are dreptate tot îți vine să te îndoiești când auzi cum vorbește, cât de repede și de arțăgos. Probabil că ar fi trebuit ca în ultimii doi ani să-și schimbe atitudinea.

Apoi, dl. primar ar trebui să-și înfrâneze temperamentul și să nu mai reacționeze la primul impuls.

Eu, ca ziarist care a participat la ședință din dorința de a afla ce mai face administrația publică locală pentru oraș, ca să vă informez pe dumneavoastră, cititorii, am plecat de acolo cu un gust amar. Merg la întrunirile Consiliului Local de mulți ani, dar la un astfel de circ nu am mai asistat, și tare mă tem că următorii doi ani vor fi la fel din acest punct de vedere.

Laura Ilie

One thought on “Cel mai trist moment pentru administrația locală, dar mai ales pentru cetățeni

  1. Rusineeee!!!
    Sa mai ai încredere????
    Sa crezi, că cineva din Primărie, te ajuta????
    Te da AFARA….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email