Cel mai mare copil din lume s-a născut la Curtea de Argeş

Un bebeluş cu greutatea de 5,65 kilograme s-a născut în august la Curtea de Argeş. „Copilul cu greutate mare s-a născut înainte de Sf. Maria, pe 12 august, este campionul mondial, a avut la naştere 5650 de grame”, ne-a spus dr. State, şeful secţiei de Neonatologie de la Spitalul Curtea de Argeş. „Medalie de argint luase al doilea băiat al doctorului Chefani, băiat care acum are 30 de ani, un băiat extraordinar, şi îi doresc şi campionului mondial de astă vară să devină la fel”, a mai spus dr. State.

Bebeluşul născut în vară e sănătos, în ciuda temerilor părinţilor. „Copilul era lung, avea ochii albaştri, foarte sănătos. Şi părinţii erau un pic suspicioşi, o fi bine, n-o fi bine, tot timpul se uitau în ochii mei, dar copilul a plecat la termen acasă şi, din câte ştiu, e bine sănătos şi se plimbă cu părinţii lui pe Bulevard”, a afirmat şeful de la Neonatologie.

Tot la Spitalul din Curtea  de Argeş s-a născut în 2007 un bebeluş ce a cântărit 5,05 kilograme la naştere. Doctorul State ne spunea atunci că „a fost o mare surpriză, când am văzut cât de mare este. I-am dat nota 7 din acest motiv, dar acum i-aş da nota 10 fără ezitare”.

 

Bebeluşul de atunci, şcolar acum, e sănătos şi învaţă bine. Doctorul State a mai spus că în zona Curtea de Argeş, până în 2007, nu s-a mai născut vreodată un copil cu o astfel de greutate, şi că cele 5 ,05 kilograme reprezintă un caz rarissim, greutatea normală a unui nou născut fiind între 2,8 şi 4 kilograme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email