Cei care dau examen pentru permis au două probleme – poliţiştii şi WC-ul

La Curtea de Argeş, joia se dă examen pentru obţinerea permisului. De obicei, mai mulţi sunt cei care pică examenul decât cei care îl iau. Scandalul legat de numărul foarte mic al celor care promovează este vechi dar din ce în ce mai mare. Instructorii auto şi candidaţii se plâng că sunt nedreptăţiţi de examinatori, şi s-a ajuns ca locuitorii municipiului să facă şcoala de şoferi la Piteşti şi să dea examenul tot acolo în speranţa că îl pot lua mai uşor.

Nu doar poliţiştii examinatori reprezintă o problemă, însă, pentru aspiranţii la permisul auto. Mădălin Marinescu a ridicat problema WC-ului de la gară la una dintre ultímele şedinţe ale consiliului Local. El a arătat că  “în zilele de joi, când se susţin examenele pentru obţinerea permisului de conducător auto, este multă mizerie acolo şi trebuie găsita o soluţie”. Mizeria de care vorbea este cauzată de faptul că WC-ul este închis cu lacăt, iar candidaţii, cărora oricum le e frică de examen, nu au unde să meargă la toaletă. Primarul Panţurescu spune însă că WC-ul este al Gării iar administraţia publică locală un poate face nimic.

De fapt, CFR-ul este proprietarul WC-ului cu pricina şi al Gării Regale. Dacă pentru Gară nu a găsit nicio firmă care să vrea să o reabilitaze, nici măcar una care să se încumete să facă documentaţiile necesare, pentru repararea WC-ului a găsit repede. Ce-i drept, şi suma a fost interesantă.

Gara a fost reabilitată, conform site-ului CFR, numai că reabilitarea a constat în repararea WC-ului public de lângă gară. După cum ziarul nostru v-a informat la vremea respectivă,  WC-ul public a fost „modernizat”, adică vopsit la exterior şi apoi închis cu lacătul, ca nu cumva cineva să-l folosească sau să vadă pe ce s-au cheltuit o mulţime de bani.

Între timp, argeşenii care dau examen de permis şi care îşi petrec zilele de joi la Gară, locul de unde se pleacă pe traseu, nu pot folosi WC-ul de acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email