Cei 2 comisari ai OPC Argeş, trimişi în judecată de DNA, au lăsat la vânzare produse expirate

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus miercuri trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi comisari ai OPC Argeş, şi a altor şase reprezentanţi ai unor societăți comerciale. Potrivit comunicatului DNA, cei doi comisari sunt Dumitru-Constantin Boboc, la data faptelor comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, funcționar public cu atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, şi Paul-Constantin Zamfir, la data faptei comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, funcționar public cu atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

De asemenea, precizează DNA, au fost trimişi în judecată în stare de libertate șase reprezentanți ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de dare de mită, respectiv complicitate la fals intelectual (pentru unul dintre inculpați).

Procurorii spun că „în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins și primit de la șase oameni de afaceri, inculpați în prezenta cauză, sume de bani cuprinse între 200 și 600 lei și alte foloase necuvenite pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici cu ocazia efectuării controalelor, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.
Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați ce presta servicii de alimentație publică își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, nu deținea o autorizație de funcționare emisă de către Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeș etc”. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de trei inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cursul urmăririi penale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email