Ceasul Paul Garnier de la Gară a fost reparat şi adus înapoi

În luna iunie, ceasul Paul Garnier, aflat pe peretele exterior al gării Curtea de Argeş, spre peron, a fost luat şi dus la reparat.

Un reparator de ceasuri din Bucureşti, Robert Bogdan Mihalcea, a reparat ceasul vechi de o sută de ani. Mihalcea, proprietar al unui atelier de reparat ceasuri, a luat ceasul Paul Garnier de pe zidul exterior al gării şi l-a dus în atelierul său. „Este un procedeu complex. Trebuie curăţat şi reparat, iar dacă mecanismele lipsesc trebuie înlocuite cu altele. La final, ceasul va arăta ca acum o sută de ani, când a fost făcut şi va funcţiona impecabil”, ne spunea Robert Mihalcea în iunie.

Ceasul Paul Garnier are peste o sută de ani, şi este valoros, ceasornicarul Paul Garnier, care a trăit între 1801 – 1870, fiind renumit pentru dotarea tuturor gărilor din Franța cu ceasuri de stație. În zilele noastre, aceste ceasuri sunt colecționate. Paul Garnier și-a donat toată colecția de ceasuri și ceasuri  Muzeului  Luvru, în acest muzeu existând o cameră careîi  poartă numele.  

Destinată să servească linia Pitești – Curtea de Argeș, în lungime de 38,4 kilometri, gara din Curtea de Argeş a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, dată la care s-a dat în folosință și linia de cale ferată. Săptămâna trecută gara a împlinit 120 de ani, dar starea ei este deplorabilă, în ciuda ceasului care a fost reparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email