Ceapă şi flori pe spaţiile verzi dintre blocuri

În fiecare an autorităţile locale din municipiul Curtea de Argeş încearcă să îi convingă pe cetăţeni să nu mai construiască grădini de zarzavaturi pe spaţiile verzi din faţa blocurilor. Cu astfel de problemă se confruntă şi locatarii din cartierul Confecţii, care se plâng că în faţa blocurilor au apărut foarte multe grădini în care au fost sădite diferite legume. „Nu sunt de acord cu apariţia acestor grădini. Uitaţi-vă ce este aici între blocuri. Tot spaţiul verde a fost transformat în grădină. Au pus oameni ceapă, castraveţi, roşii chiar şi varză. Ar trebui ca cineva de la Primărie să vină să vadă această situaţie şi să ia măsurile necesare. În nicio o altă ţară nu există asemenea grădini între blocuri. Ce s-ar întâmpla dacă am cultiva fiecare pe unde am apuca?”, spune Mariana D., care locuieşte în cartierul Confecţii. Oamenii sunt deranjaţi că „proprietari” acestor grădini de zarzavaturi au făcut garduri din sârmă în care copiii se pot răni foarte uşor.

Copiii, victime sigure

 „Au mai fost cazuri în care copiii s-au mai lovit în astfel de garduri şi nimeni nu a făcut nimic. Probabil că se aşteaptă să se întâmple vreo nenorocire şi după aceea se vor căuta vinovaţii. Copiii, mai ales cei mici, mai sar gardul când le mai scapă mingea şi imediat se pot lovi. Nu avem decât să stricăm noi gardurile respective”, se plânge Diana R., mama unui copil în vârstă de şapte ani.
Proprietarii unor astfel de grădini se apără spunând că au plantat în faţa blocului doar flori, pentru ca zona să arate cât mai frumos. „Nu ştiu de ce se face un scandal enorm pentru câteva flori. Eu stau la parterul blocului şi am închis aici pentru a face o grădiniţă de flori. Îmi place să arate frumos în faţa blocului”, spune C.D., care locuieşte în cartierul Confecţii.
Reprezentanţii autorităţilor locale din Curtea de Argeş spun că aceste grădini apărute între blocuri sunt construite fără autorizaţie. „Şi anul acesta am trimis zeci de somaţii în mod special în zonele unde şi anii anteriori au fost probleme, adică pe strada Episcop Nichita, Despina Doamna şi la Confarg. Am încercat să le explicam oamenilor ca nu au voie sa pună roşii si castraveţi, în faţa blocului pentru că riscă să plătească amenzi”, ne-a mai spus Şeful Biroului de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email