Ceapă şi cartofi cumpăraţi „pe caiet” din piaţă

În ultima perioadă, numărul comercianţilor din Piaţa Posada s-a redus semnificativ, fiind din ce în ce mai multe mese libere. Oamenii au renunţat să mai vină cu marfă în piaţă din cauza vânzării foarte slabe. Deşi piaţa este situată într-unul dintre cele mai aglomerate cartiere ale municipiului, numărul clienţilor este foarte mic. „În urma licitaţiei care s-a desfăşurat pentru mesele din pieţe au fost închiriate 76 de mese în piaţa Centrală, pe platoul acoperit şi 11 containere, iar în Piaţa Ivancea au fost închiriate 15 mese. Pentru spaţiile din piaţa Posada nu s-au prezentat foarte multe persoane. Acolo mai avem câteva mese libere”, ne-au informat reprezentanţii Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare.

„Până la ora 11:00 am vândut o legătură de pătrunjel care costă un leu”

Comercianţii care vin în Piaţa Posada spun că deşi au aceleaşi preţuri, argeşenii preferă să meargă la cumpărături în Piaţa Centrală. „Nu prea avem clienţi. Da, este adevărat că au rămas mese libere în piaţă. Unii dintre ei au renunţat să mai vină pentru că nu le mai convenea. Nu vedeţi că nu este lume de loc?! Este ora 11:00 şi am vândut până acum o legătură de pătrunjel, care costă un leu. Nu ştiu ce vom face. Avem preţurile la fel ca în celelalte pieţe. Nu vindem noi mai scump ca ceilalţi”, spune o vânzătoare, în timp ce stropeşte cu apă grămada de ridichii, pentru a le păstra cât mai bine.  Oamenii sunt nevoiţi ca de multe ori să vândă pe caiet şi spun că această soluţie îi ajută să supravieţuiască de la o lună la alta. „Am foarte mulţi clienţi care vin şi iau de la mine şi cumpără pe caiet. Oamenii nu mai au bani, pentru că şi-au pierdut locul de muncă sau le-au scăzut salariile. Mă înţeleg cu fiecare în parte şi le dau pe datorie. Atunci când iau salariul vin şi plătesc. Eu zic că e bine pentru toată lumea, şi aşa ne putem descurca şi noi  mai uşor. Cumpără oamenii pe datorie orice, de la două kile de cartofi la o legătură de ceapă”, spune o altă comerciantă.
Argeşenii care locuiesc în zonă obişnuiesc să meargă la cumpărături în Piaţa Centrală, pentru că, spun ei, „acolo sunt mai multe produse şi la preţuri mai mici”. „De cele mai multe ori merg la cumpărături în Piaţa Centrală. Acolo sunt şi cei care vând brânză şi lapte proaspăt, este şi hala de carne şi găseşti mereu marfă proaspătă. Vin şi aici, în Piaţa Posada, însă doar atunci când am nevoie de ceva foarte repede. Eu stau aici aproape dar dacă vreau să cumpăr carne proaspătă nu am de unde”, spune Mihaela Burcioiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email