Ce vrăji mai fac primarii cu banii cetăţenilor

Primăria Albeşti plăteşte o firmă care să scrie, iar la Valea Iaşului se cumpără 500 de pixuri la suprapreţ

Primarii comunelor argeşene, şi probabil că nu numai ei, fac tot felul de achiziţii directe, care mai de care mai ciudate. În ultima vreme au apărut pe sistemul electronic de achiziţii publice câteva cumpărături extrem de interesante făcute de primarii din zona Curtea de Argeş.

Spre exemplu, Primăria Albeşti achiziţionează direct de la o firmă „Servicii redactare text pentru difuzare în presă” şi plăteşte pentru asta aproape 1500 de lei. Oare ce studii au cei care lucrează la Primăria aceasta, dacă au nevoie de o firmă care să redacteze un text pentru a fi difuzat apoi în presă?!

O altă primărie care face achiziţii interesante este cea de la Valea Iaşului. Aici primarul scrie probabil mult cu pixul, sau are de gând să ofere multe cadouri, cam 500, căci atâtea pixuri vrea să cumpere. Nu că ar fi un capăt de ţară, dar nici să-şi bată joc de banul public aşa nu e normal. Pixurile, personalizate probabil cu numele comunei, costă 5 lei bucata, în condiţiile în care pe internet se găsesc rapid pixuri metalice personalizate cu 1,8 lei bucata. E drept, sumele nu sunt mari, dar e vorba despre un principiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email