Ce taxe şi impozite plătesc locuitorii municipiului Curtea de Argeş în 2017

Pe site-ul Primăriei Curtea de Argeş a fost publicat proiectul de hotărâre care va fi aprobat de Consiliul Local, proiect referitor la taxele şi impozitele locale pe care locuitorii municipiului le vor plăti în 2017. Persoanele interesate în a formula propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice pot face asta până pe 22 august, la Registratura Primăriei. Propunerile cetăţenilor vor fi consemnate într-un registru special şi vor fi prezentate consilierilor locali în ziua în care se va aproba proiectul de hotărâre.

Conform proiectului supus dezbaterii publice, pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile anexă aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 0,08% asupra valorii impozabile a clădirii.

            – Pentru clădirile nerezidentiale aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,4% asupra valorii determinate potrivit  Codului fiscal.

            – Pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietate sau deţinute de persoanele juridice impozitul / taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,1% asupra valorii clădirii.

            – Pentru clădirile nerezidentiale aflate în proprietatea sau deţinute de persoanele juridice impozitul / taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 1,2%.

 

            – În cazul în care proprietarul clădirii nu a actualizat valoarea clădirii în ultimii trei ani, anteriori anului de referinţă, cota impozitului / taxei pe clădiri este de 5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email