Ce străzi vor mai fi asfaltate de Serviciul Public anul acesta

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a turnat în acest an 140 tone de asfalt. Pentru ce a mai rămas din 2018 SPGC are, conform programului aprobat de Consiliul Local, mai multe lucrări de făcut pe câteva străzi.

Astfel, pe strada Pompieri – după pregătirea terenului (spart și desfăcut betonul, nivelat piatra de calcat, compactat, înlocuit bordura, ridicarea la cotă a capacelor de cămine) se vor redimensiona trotuarele și carosabilul în vederea fluidizării traficului și se va turna covor asfaltic pe carosabil și trotuar. Pe Viorelelor, după pregătirea terenului, ce implică aceleași lucrări menţionate mai sus, se vor redimensiona trotuarele și carosabilul, se va turna covor asfaltic pe trotuare și carosabil și se vor monta bolarzi și separatoare de sens din cauciuc. Şi strada Unirii va intra în reparaţii şi modernizări  – parcare, alei și trotuare la blocurile D7, D8, D9, D10, D11, D12, iar după pregătirea terenului, cu tot ceea ce implică, se va turna covor asfaltic pe trotuare, alei și carosabil.

Şi parcarea de pe strada Episcop Nichita va fi asfaltată, dar şi aleile și trotuarele de la blocul E2A.

Pe Aleea Trandafirilor, inclusiv calea de acces din strada 1 Decembrie 1918, se va pregăti terenul (spart betonul, așternut și nivelat piatra de calcar, compactat, ridicat capacele de cămine la cotă, etc.), vor fi redimensionate trotuarele și carosabilul, după care se va turna covor asfaltic pe alei și carosabil.

Pe strada Valea Iașului, de la nr. 55 până la 55 L, se va pregăti terenul, cu nivelare și compactare piatră de calcar, ridicarea căminelor la cotă și turnare covor asflatic.

La fel şi pe strada Râmnicu Vâlcea (către cimitir) – pregătirea terenului, cu nivelare și compactare piatră de calcar, ridicarea căminelor la cotă, ulterior turnându-se covor asfaltic; strada Luncilor, după  pregătirea terenului , va fi asfaltată.

Vor fi amenajate spaţii verzi, alei şi trotuare

Pe strada Ștefan cel Mare (până la intersecția cu strada 1 Mai și fundătură) se va așterne, nivela și compacta piatra de calcar, se vor ridica la cotă căminele, și înlocui bordurile. Se va turna covor asfaltic pe carosabil și trotuare.

Pe străzile Chirițești (fundătura până la nr. 23), Victoriei (de la nr. 112 până la nr. 124 şi de la nr. 178 până la nr. 184)) după pregătirea terenului  se va turna covor asfaltic.

La fel şi pe strada Lascăr Catargiu (de la nr. 21 la nr. 24) urmează  pregătirea terenului, cu nivelare și compactare piatră de calcar, ridicarea căminelor la cotă, apoi turnarea covorului asfaltic.

Alte străzi pe care se va turna covor asfaltic sunt Luminii, Neagoe Vodă (de la nr. 1B la nr. 1C), Nordului, de la Fuchs până la intersecția cu strada Valea Iașului.

De asemenea, SPGC va amenaja  spațiul verde în zona magazinului Vidraru – restaurant Capra Neagră, aleile în parcul ”Fântâna lui Manole”, trotuare și căi de acces la blocurile A8 – C7, strada Posada, şi va amenaja străzile Râmnicu Vâlcea – ramificație de la nr. 170 la nr. 192, Anghelești, prelungire şi ramificaţia străzii Uliţa Poștei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email