Ce străzi vor fi asfaltate anul acesta la Curtea de Argeş

Programul de lucrări al Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a fost aprobat de Consiliul local săptămâna trecută, la o şedinţă convocată „de îndată” de primarul Constantin Panţurescu. Acesta însă nu a mai participat la şedinţă pentru că a plecat cu puţin timp înainte de a începe discuţiile, enervat de consilierul Ionel Păunescu. Acesta din urmă s-a arătat deranjat că nu a primit programul de lucrări cu câteva zile înainte, ca să aibă timp să-l studieze. Primarul i-a spus că se va dezbate fiecare punct trecut în program şi va fi discutată fiecare lucrare, dar Păunescu a insistat în supărarea lui iar edilul a părăsit sala. Preşedintele de şedinţă, Ion Şerban, a preluat conducerea adunării iar aleşii au citit pe loc tot ce era în program şi au dezbătut în amănunt.

Directorul SPGC, Ioan Ghiţă, a fost prezent la şedinţă şi i-a ascultat pe consilieri uneori cu gura căscată. De mirare.

Formaţia „Întreţinere şi reparaţii străzi”

Cel mai important departament al SPGC, Formaţia „Întreţinere şi reparaţii străzi”, eset responsabil de starea drumurilor. În 2019, această formaţie va finaliza lucrările la parcul Fântâna lui Manole,  va amenaja trotuarele şi parcările pe strada Albeşti, din zona restaurantukui Wolf – Foresta – Fabrica de mobilă, şi va repara cu asfalt trotuarul până la Errea, pe partea stângă a străzii.

De asemenea, vor fi asfaltate străzile Zloteşti, Ştefan cel Mare (capătul până la intersecţia cu strada 1 Mai şi fundătură), Sublocotenent Marcu, Chiriţeşti (fundătura până la nr. 23), trei porţiuni mici ale străzii Victoriei, strada Neagoe Vodă (fundătura de la nr. 1B la nr.1D), strada Cireşilor (accesul către Cimitir), vor fi reparate rigolele la intersecţia străzilor Poştei cu Zloteşti, va fi pus covor asfaltic pe strada Râmnicu Vâlcea (fundătura de la nr. 234 la nr.230), va fi amenajată parcarea de pe strada Forestieri, la blocul A4, scările A şi B, va fi asfaltată o cale de acces pe strada Episcop Nichita, vor fi făcute parcarea, aleile şi calea de acces la blocurile E19 şi E18 de pe strada Despina Doamna, la unitatea militară va fi asfaltată parcarea, strada Liniei va fi asfaltată, ca şi strada Vlaicu Vodă (acces către autogară).  Intrarea blocului D4, scara A, va fi asfaltată, ca şi străzile Episcop Ghenadie şi Porţelanului.

Sunt suprafeţe mici cele pe care se va turna covor asfaltic, de zeci sau sute de metri, dar nici aşa programul de asfaltare nu va fi realizat în totalitate, cel mai probabil. Bugetul SPGC este mai mic anul acesta cu 25% faţă de anul trecut, iar activităţile Serviciului sunt mult mai numeroase. De altfel, ultima lucrarea din program, amenajarea parcării din zona restaurantului „Capra Neagră”, este incertă din cauza banilor dar şi pentru că e nevoie de un proiect, după cum spune directorul Ghiţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email