Ce străzi vor fi asfaltate anul acesta în Curtea de Argeş

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) are, de săptămâna trecută, un program de lucrări pe acest an aprobat de Consiliul Local. Programul este destul de subţire, dar asta se întâmplă pentru că administraţia locală are în implementare mai multe proiecte finanţate cu fonduri europene, proiecte care presupun lucrări mari de infrastructură.

Formaţia „Întreţinere şi reparaţii străzi” a SPGC va face anul acesta mai întâi „lucrări de reparaţii cu mixturi asfaltice la străzi (plombări sau covoare asfaltice), în funcţie de starea de degradare a acestora la ieşirea din iarnă”. Cum anul acesta nu a fost deloc iarnă, SPGC trebuie să astupe toate gropile dar mai întâi să le numere, după cum a propus un consilier.

La capitolul „Lucrări de reparaţii la străzi, parcări, trotuare şi alei”, programul SPGC prevede asfaltarea străzilor, cu toate lucrările care se fac înainte de turnarea covorului asfaltic, Matei Basarab, Nevers, Banu Mărăcine, Negru Vodă (accesul la Şcoala Gimnazială „Carol I”), Episcop Nichita (parcarea blocului A21 şi calea de acces la proprietăţi), Vlad Ţepeş (parcarea de la blocurile E18 şi E19), Forestieri (parcare şi trotuar la blocul A3), Eroilor (cale de acces şi parcare la blocul D4), Posada (parcare bloc A17), Unirii (parcare bloc D8).

Prioritate zero, parcarea de lângă Mănăstire

Aceeaşi formaţie a SPGC va amenaja calea de acces din strada 1 Decembrie către platoul din faţa sălii de sport şi va face un taluz în zona locului de joacă de la stadion. De asemenea, se vor face lucrări de reparaţii la străzi pietruite cu piatră de calcar sau de râu, marcaje rutiere pe străzi şi în parcări, vor fi înlocuite indicatoarele rutiere, vor fi montate denivelări în vederea calmării traficului, se vor monta balustrade de protecţie, bănci de odihnă, vor fi făcute licrări de decolmatare la poduri şi podeţe.

În afara celor de mai sus, trecute în programul SPGC, consilierii locali au mai făcut şi alte propuneri. Astfel, „prioritatea zero”, este asfaltarea parcării din apropierea Mănăstirii, apoi asfaltarea parcării de pe lateralele străzii Barajului până la strada 1 Decembrie, se face parcare lângă şcoala de la Capu Dealului şi lângă biserica de acolo, etc. Directorul Serviciului Public, Ioan Ghiţă, spune că „dacă vor rămâne lucrări nefăcute din programul de lucrări de anul acesta, le vom face la anul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email