Ce străzi vor fi asfaltate anul acesta

Vineri a avut loc dezbaterea publică a bugetului municipiului Curtea de Argeş. Bugetul local a fost în dezbatere publică până pe 12 aprilie, persoanele interesate, asociaţiile de afaceri şi alte entităţi putând trimite în scris propuneri sau sugestii cu privire acesta la sediul Primăriei Curtea de Argeş — Biroul Registratură, sau în format electronic. De la Registratură am aflat că cetăţenii şi reprezentanţi ai firmelor din oraş au făcut propuneri legate la asfaltări, toalete publice, etc.

Vă reamintim că veniturile totale ale bugetului municipiului se ridică în acest an la 124.090.000 lei, din care venituri proprii 36.984.000 lei, cheltuielile la 136.007.000 lei, din care cheltuieli curente 105.909.000 lei iar cheltuieli de personal 20.045.000 lei. Bugetul nu are nimic la „rezerve” dar are prevăzut un deficit de 318.090 lei.

Mulţi cetăţeni interesaţi

În sala mare a Primăriei Curtea de Argeş, locul de desfăşurare a dezbaterii publice au fost, vineri, mulţi cetăţeni. Dacă în urmă cu cinci sau şase ani la dezbatere veneau doar câţiva oameni de afaceri şi atât, anul acesta lucrurile s-au schimbat, semn că argeşenilor le-a ajuns cuţitul la os ori s-a deşteptat spiritul civic în ei. Oricare ar fi motivul, faptul că cetăţenii se implică în administrarea oraşului nu poate aduce decât beneficii comunităţii.

Locuitorii municipiului i-au cerut primarului să le asfalteze străzile, să le amenajeze canalizare, etc. Primarul Constantin Panţurescu a declarat că „toate străduţele mici, capetele de străzi care au nevoie de asfaltare vor fi făcute de Serviciul Public de Gospodărie Comunală prin programul de lucrări pe acest an”, după ce a constatat că cei mai mulţi cetăţeni veniseră să solicite asfaltarea străzii pe care locuiesc.

Alţii au cerut gaze, iar primarul le-a spus că „procedurile sunt în derulare” pentru cei care au făcut solicitare oficială, iar o doamnă a întrebat dacă vor fi anvelopate blocurile. „Nu pot să fac nimic, pentru că sunt proprietate privată, dar dacă va fi deschisă o axă de finanţare din fonduri europene pentru asta o vom accesa-o”.

Altcineva a întrebat dacă vor fi amenajate cele două hectare de teren din zona ştrandului, iar edilul a spus că are un proiect pentru modernizarea zonei.

Consilierul local Mădălin Marinescu a întrebat dacă s-a luat în calcul şi prelungirea străzii Nordului după ce va fi reabilitată, până la intersecţia cu strada Valea Iaşului. „Am găsit deschidere la directorii de la ERREA şi Karcher, care se vor retrage puţin cu proprietăţile, ca să putem să lărgim strada Nordului. La ieşirea spre Valea Iaşului e nevoie de un semigiratoriu, e o lucrare mai complicată”, a precizat Panţurescu.

Acum, după ce a avut loc şi dezbaterea publică, aprobarea bugetului a intrat în linie dreaptă. Cel mai târziu, la şedinţa ordinară a lunii aprilie, care va avea loc marţea viitoare, bugetul local va fi adoptat de Consiliul Local.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email