Ce sporuri primesc angajaţii Primăriei şi ai serviciilor publice

Angajaţii Primăriei Curtea de Argeş şi ai serviciilor şi instituţiilor subordonate primesc „sporurile permanente acordate conform legii”, spune şeful Biroului Resurse Umane, Dorin Savu. Spre deosebire de alte administraţii locale la Curtea de Argeş nu se acordă, spre exemplu, sporul de antenă sau de calculator. „Acestea au fost date conform legislaţiei anterioare, când erau prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Acum nu mai există aşa ceva”, precizează Dorin Savu.

Un singur angajat de la Contabilitate primeşte un spor de 10% pentru complexitatea muncii, iar alţi aproximativ nouă care lucrează la proiecte cu fonduri europene primesc un spor de până la 50%. Personalul Serviciului Medical ia 15% în plus la salariu, spor de risc şi supraslicitare, iar acest spor este luat şi de asistentele medicale de la Creşa Posada. Angajaţii Serviciului Public de Gospodărie Comunală  primesc un spor de 15% pentru „condiţii vătămătoare”.

Ceilalţi salariaţi de la celelalte servicii publice, Pieţe, Târguri şi Oboare, Evidenţa Populaţiei, nu primesc sporuri, spune şeful Resurselor Umane, cum nu primesc nici cei de la Muzeu ori Centrul de Cultură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email