Ce sedii au partidele la Curtea de Argeş


La Curtea de Argeş sunt câteva partide care au organizaţii locale. Ar fi PSD, PD-L, PNL, PRM, PNG. Apoi, mai este Partidul Comuniştilor (Nepecerişti). În ultima vreme am avut din ce în ce mai puţine veşti despre viaţa politică locală, şi asta pentru că, probabil, nu s-a întâmplat (mai) nimic printre politicienii noştri, ocupaţi, nu-i aşa, cu bunăstarea comunităţii care i-a ales. Am vrut să vedem ce se mai întâmplă pe la sediile formaţiunilor politice, acolo unde, cel puţin teoretic, se întâlnesc membrii simpli cu cei din conducere, acolo unde sunt ţinute audienţe, acolo unde se pune la cale politica fiecăruia, şi nu în ultimul rând, acolo unde puteţi să mergeţi dumneavoastră alegătorii, să-i găsiţi pe cei pe care i-aţi ales.  Politicienii noştri sunt apropiaţi de farmacie, de biserică, de cârciumă, etc, din punct de vedere geografic, se-nţelege. Altfel, fiecare are apropierea lui, mai mult sau mai puţin publică.

PSD – lângă o farmacie

• 80 de m.p., spaţiu închiriat
• 400 de membri
Sediul PSD Curtea de Argeş se află pe strada Elena Cuza, la parter, lângă o farmacie. Spaţiul, probabil cel mai elegant din oraş, are o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi. “L-am închiriat, iar preţul pe care îl plătim este de 5 euro pentru fiecare metru pătrat”, spune primarul Nicolae Diaconu, preşedintele PSD Curtea de Argeş. În prezent, organizaţia din municipiu, numără aproximativ 400 de membri. “Preocuparea de moment o reprezintă cetăţeanul. Vrem să facem cât mai multe lucruri bune pentru cei care locuiesc în Curtea de Argeş. De asemenea, trebuie să ne pregătim şi pentru alegerile generale, din toamnă”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.

PNL – lângă biserică

• 50 de m.p., spaţiu cumpărat
• 700 de membri
PNL Curtea de Argeş îşi are sediul într-o casă, pe strada Negru Vodă, nr. 74, în imediata vecinătate a Bisericii Sfântul Nicolae. Sediul a fost cumpărat în anul 2005 şi are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Organizaţia PNL din Curtea de Argeş numără în prezent 700 de membri. Despre preocupările din această perioadă ale liberalilor, preşedintele Costinel Vasilescu spune au legătură cu ieşirea din criză. „În primul rând, căutăm soluţii eficiente pentru ieşirea din criză, soluţii care să fie cât mai uşor de suportat de cei care locuiesc în Curtea de Argeş. De asemenea, vrem ca administraţia locală să fie cât mai eficientă”, spune Costinel Vasilescu.

PDL – deasupra unui bar

• 40 de m.p., închiriat
• 500 de membri
Sediul PDL Curtea de Argeş se află pe strada Negru Vodă, chiar deasupra unui bar. Spaţiul, care are o suprafaţă de peste 40 de metri pătraţi, este închiriat, iar preţul plătit pe lună este de 130 de lei noi. Organizaţia din Curtea de Argeş numără, în prezent, 500 de membri. “Preocupările noatre au în centru persoanele din Curtea de Argeş. De exemplu, acum, am în faţă o scrisoare disperată de la un cetăţean, un fost profesor din municipiu pe care vrem să îl ajutăm. Este bolnav, singur, a rămas fără un picior şi cu siguranţă reprezintă un caz disperat. Pentru perioada următoare, preocupările vizează diverse acţiuni la care vor participa tinerii, dar şi organizaţia de femei. În perioada verii avem programate mai multe competiţii sportive, dar şi acţiuni de ecologizare”, explică Gheorghe Alecsei, preşedintele PDL Curtea de Argeş.

PNG – momentan fără sediu

• 320 de membri
Chiar şi după plecarea lui Gigi Becali, PNG Curtea de Argeş funcţionează în continuare. Până nu demult, sediul PNG era într-o casă, pe bulevard. “Momentan nu avem un sediu, pentru că la cel vechi am renunţat, din cauza chiriei foarte mari”, explică Gabriel Nastea, preşedintele PNG din municipiu. Din Curtea de Argeş, 320 de persoane s-au înscris în PNG, iar întâlnirile se desfăşoară, în mod special, la Piteşti. “Acum, ne ocupăm de Congresul Partidului, ce va avea loc în data de 18 iulie. După această întâlnire, vom decide ce se va întâmpla în continuare cu PNG Curtea de Argeş”, spune Gabriel Nastea.

PRM – tot deasupra unui bar

• 36 m.p., cumpărat
• 672 de membri
Sediul PRM din municipiu se află lângă sediul PDL, adică, tot deasupa unui bar. Spaţiul, care are o suprafaţă de 36 metri pătraţi, a fost cumpărat încă din anul 2001. În prezent, organizaţia numără 672 de persoane. “Acum, după ce am terminat cu europarlamentarele, vrem să punem accent pe organizaţiile din cartiere şi, de asemenea, să refacem organizaţia de tineret”, spune Gheorghe Bugeac, preşedintele PRM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email