Ce se întâmplă cu preoții argeșeni care cer bani pentru căsătorie și înmormântare

Un subiect important a captat atenția opiniei publice – banii pe care credincioșii îi dau preoților pentru căsătorie și înmormântare. Totul a pornit de la o declarație făcută de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Potrivit acestuia, preoții care solicită bani pentru înmormântări pot ajunge să-și piardă chiar și statutul de preoție. Scopul acestei hotărâri de sinod este de a asigura transparența financiară, de a preveni exploatarea financiară a familiilor îndurerate și de a elimina eventualele abuzuri, este argumentul adus.

L-am întrebat pe arhimandritul Caliopie Ichim cum stau lucrurile în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, dar a refuzat să comenteze. Am întrebat dacă se iau bani în Argeș pentru aceste evenimente, dar nu am primit niciun răspuns.

Conform informațiilor publicate de Mesagerul Hunedorean, preoții care cer bani pentru a oficia o înmormântare sau o căsătorie pot fi caterisiți, iar credincioșii au posibilitatea să reclame astfel de situații direct la Patriarhia Română, folosind adresa de e-mail special destinată sesizărilor primite de la enoriași. Oamenii nu sunt obligați să plătească absolut nimic, iar singurele contribuții financiare pentru biserică sunt ajutoarele pe care enoriașii le pot oferi voluntar. În schimbul acestor contribuții, aceștia trebuie să primească și chitanță.

Orice caz în care oamenii sunt forțați să plătească poate fi reclamat la Biserica Ortodoxă Română prin intermediul adresei de e-mail biroul.sesizari@patriarhia.ro.

One thought on “Ce se întâmplă cu preoții argeșeni care cer bani pentru căsătorie și înmormântare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email