Ce se întâmplă cu stadionul municipal

Dacă echipa de fotbal s-a retras din prima ligă, stadionul rămâne aşa cum este, aşa cum l-au făcut banii lui Benone Lazăr. Stadionul municipal a fost concesionat pe 25 de ani de Consiliul Local SC Internaţional Lazăr Company în 2008, redevenţa fiind de 230.000 de euro, achitată în rate egale în primii 20 de ani ai concesiunii, respectiv 11500 de euro pe an. Conform contractului de concesiune, concesionarul avea obligaţia să realizeze o „bază sportivă modernă”, fiind obligat să investească 2,1 milioane de euro astfel – 500.000 de euro în primul an, 850.000 de euro în al doilea an şi 750.000 de euro în al treilea an. Cu aceşti bani trebuia refăcută suprafaţa de joc şi cea împrejmuitoare, amenajată o sală de forţă, o saună şi un bazin de refacere, montată o instalaţie de nocturnă, înălţată tribuna existentă şi construirea lojei oficiale, construite alte două tribune, sau mai multe, astfel încât capacitatea stadionului să crească la 7500 de locuri pe scaune, renovate total vestiarele şi a instalaţiile sanitare.

Cine renunţă, şi de ce

Contractul de concesiu­ne încetează în cazul „nerespectării obligaţiilor contractuale de către concesionar, prin rezilierea de către concendent, cu plata unei despăgubiri juste şi prealabile în sarcina acestuia, în caz de dezacord fiind competentă instanţa de judecată”, şi în alte câteva cazuri de acelaşi gen.
Surse oficiale din Primă­rie susţin că firma lui Lazăr şi-a respectat obligaţiile din primul an de concesiune, al doilea an încheindu-se în octombrie. „Până în octombrie vedem dacă se ţine de contract”, ne-au declarat sursele noastre. Deocamdată, la stadion se vede doar gazonul refăcut.
La şedinţa de Consiliu Local la care s-a decis concesionarea stadionului a fost un adevărat scandal. Unii s-au plâns că jumătatea de miliard de lei vechi, cât reprezenta administrarea stadionului pe an, era o sumă imensă, pe care municipalitatea nu putea să o mai susţină. Alţii au fost împotriva înstrăinării stadionului, din motive diverse. Cert este că stadionul s-a dat, iar acum probabil va fi luat înapoi, iar problema administrării lui va reveni. O decizie într-un sens dau altul va fi luată tot de Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email