Ce scrie în monografia realizată de BNR despre firmele din Curtea de Argeş

Banca Naţională a României a publicat recent o monografie a judeţului Argeş, iar studiul vorbeşte despre toate sectoarele şi domeniile de activitate din Argeş. Din păcate pentru noi, municipiul Curtea de Argeş nu este menţionat în prea multe locuri în punctele importante din punct de vedere economic. La capitolul „Principalele companii din sectorul industrial” suntr trecute doar două societăţi, Steinel Electronic SRL şi Dr. Oetker RO SRL. Despre prima dintre ele, specialiştii Băncii Naţionale scriu – „Înfiinţată în anul 2009, pe scheletul fostei întreprinderi IPEE Electroargeş, cu sediul în Curtea de Argeş, firma are ca obiect de activitate „Fabricarea subansamblurilor electronice (module)”. Capitalul social subscris şi vărsat integral de acţionarul Steinel GMBH Germania, este în sumă de 40,0 milioane lei. Produsele societăţii sunt distribuite atât pe piaţa internă cât şi la export. În anul 2012 firma a realizat o cifră de afaceri de 370,4 milioane lei şi un profit net în sumă de 7,1 milioane lei, cu un număr mediu de 462 salariaţi. Rezultatele financiare ale anului 2012 au fost superioare celor realizate în anul 2011, ceea ce a clasat firma pe locul 7 în topul companiilor, după cifra de afaceri, la nivelul judeţului”.
Dr. Oetker RO SRL este descrisă astfel în monografia citată – „Înfiinţată în anul 1993, în Curtea de Argeş, cu participare de capital integral german (7,3 milioane lei), cu tehnologie şi reţetar original „Dr. Oetker”, având ca obiect de activitate fabricarea condimentelor şi ingredientelor, activitatea companiei s-a dezvoltat continuu, penetrând rapid piaţa românească, pe care în prezent este leader. Producţia, destinată atât pieţei interne cât şi exportului, a crescut continuu, în anul 2012 firma ocupând locul 14 în topul celor mai mari firme din judeţ, după cifra de afaceri, care a înregistrat un nivel de 245,5 milioane lei; profitul realizat a fost de 21,3 milioane lei, iar numărul mediu de salariaţi de 469 persoane”.
La capitolul „Principalele companii din sectorul agricol” este menţionată SC Agro Development Băiculeşti, din comuna Băiculeşti, cu un efectiv de 146.903 de capete de proci. Altă societate din Curtea de Argeş care se regăseşte în studiul BNR este SC Electroargeş SA, menţioantă ca exportator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email