Ce salariu are directorul Spitalului Municipal

Consiliul Local Curtea de Argeş a aprobat, la şedinţa ordinară a lunii martie, organigrama şi statul de funcţii pentru anul acesta al Spitalului Municipal. Este prima instituţie care vine în faţa Consiliului Local cu statul de functii detaliat, stat care cuprinde şi salariile personalului angajat. Se poate astfel demonta legenda conform căreia directorul ar avea sute de milioane leafă, dar cetăţenii pot să afle şi alte lucruri interesante despre unitatea sanitară, cum ar fi acela că la spitalul din Curtea de Argeş, care deserveşte o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori din nordul judeţului, avem 0,0003 medici pentru un cetăţean.

La Spitalul Municipal lucrează 30 de medici, alt personal superior sanitar 7 persoane, 143 de asistente, personal auxiliar sanitar 82 de persoane, 19 personal TESA şi 33 de muncitori. Posturile aprobate sunt mai multe, dar sunt neocupate. Spre exemplu, în centralizatorul cu numărul de posturi aprobate şi ocupate în cadrul Spitalului figurează 22 de medici rezidenţi care lucrează în spitalele mari, acolo unde îşi fac rezidenţiatul, dar sunt angajaţi ai Spitalului Municipal. „Asta e legea, iar după ce termină rezidenţiatul se întorc la Curtea de Argeş, iar dacă nu se întorc, plătesc”, le-a spus colegilor de Consiliu Local Constantin Panţurescu, totodată preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului. Managerul Spitalului, chirurgul generalist Ionela Dăneţ, are un salariu de bază de 3815 lei, directorul medical, medicul pediatru Viorel State, are 3673 lei salariu de bază, iar directorul financiar, economista Livioara Laită, are 3745 lei salariu de bază. Un medic şef de secţie are o leafă de 3348 lei, iar un asistent primar şef are 1771 lei. Cel mai mic salariu este de 900 de lei, al unui îngrijitor.

 

Ion Şerban a ridicat problema „PFA-urilor care lucrează cu Spitalul”. „Sunt multe Persoane fizice Autorizate (PFA – n.n.) care lucrează cu Spitalul, nu e normal. De ce sunt atâtea?”, a întrebat Şerban, iar Panţurescu i-a răspuns că „sunt ale medicilor care au ieşit la pensie dar care mai lucrează cu Spitalul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email