Ce rezultate se vor obţine la finalul „marii asfaltări”

În sala de şedinţe a Primăriei municipiului nostru a avut loc, ieri, cea de-a patra conferinţă din cadrul proiectului „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş”.
Proiectul, cu o valoare totală de 47.549.554, 76 lei, îşi propune să modernizeze infrastructura rutieră din zona municipiului, respectiv 26 de străzi din Cartierul Est Valea Sasului – Groape, în lungime totală de 15,983 km, 14 străzi din cartierul Marina – Poştei, cu o lungime de 12,959 km şi 7 străzi cu tronsoanele lor din cartierul Noapteş, în lungime de 4.772 km.
Cetăţenii, nemulţumiţi de calitatea lucrărilor
Aşa cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului INTERES ARGEŞEAN stadiul lucrărilor este unul destul de avansat pe cele mai multe străzi ce urmează să fie reabilitate, însă asta nu înseamnă că cetăţenii sunt mulţumiţi.
Deşi cei mai mulţi argeşeni au aşteptat cu sufletul la gură ca străzile pe care locuiesc să fie modernizate, în momentul în care au văzut calitatea lucrărilor cu toţii şi-au pus mâinile în cap şi au sesizat pe toate căile posibile problemele apărute. Străzile extrem de înguste, trotuarele mari şi bordurile prea înalte sunt doar câteva dintre necazurile pe care le au cetăţenii care locuiesc străzile aflate în plin proces de modernizare.
Şi totuşi, potrivit proiectului, printre „rezultatele induse” pe care le va avea asfaltarea se numără reducerea timpului de călătorie între 100% şi 75%, creşterea numărului persoanelor care vor utiliza bicicleta pentru deplasări în oraş cu 100% – 130%, şi a celor care folosesc transportul în comun cu 20% – 35%, scăderea gradului de poluare cu 100% – 70% şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei cu 0 – 30%. De asemenea, se estimează reducerea numărului de accidente cu 0- 20 % şi reducerea numărului de îmbolnăviri cu până la 10 pe an.
16 camere video în cele mai aglomerate zone ale municipiului
De asemenea, tot ieri, s-a desfăşurat o conferinţă de presă şi în cadrul proiectului „Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video”. Valoarea totală a acestuia se ridică la suma de 2.083.831,52 lei, iar obiectivul general îl reprezintă creşterea calităţii vieţii, a gradului de securitate socială, prin asigurarea condiţiilor optime de viaţă a cetăţenilor municipiului Curtea de Argeş şi pentru crearea premiselor de dezvoltare socio-economică a municipiului.
Astfel, au fost montate în municipiul nostru un număr de 16 camere video, în mai multe locaţii, precum zona Pieţei Centrale, Ruinele San Nicoară, intersecţiile cele mai aglomerate din Curtea de Argeş, dar şi în apropierea unităţilor de învăţământ din municipiu. Potrivit unui comunicat de presă, „rezultatele induse” ale proiectului urmăresc „creşterea gradului de securitate socială cu 40%, scăderea actelor de agresiune asupra persoanelor vulnerabile cu 30%, scăderea numărului de infracţiuni comise noaptea cu 15% şi scăderea numărului de infracţiuni comise pe stradă, la locul de muncă şi în zona complexelor comerciale cu 15%”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email