Ce reguli trebuie sa respecti in cazinourile online

Dupa cum probabil stii deja, piata jocurilor de noroc online din Romania este reglementata de catre ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc). Aceasta institutie a stabilit o serie de reguli pe care clientii romani din cazinourile de pe internet trebuie sa le respecte.

Iti voi prezenta mai jos cele mai importante reguli de care trebuie sa tii cont cand vrei sa joci in cazinourile de pe internet.

1. Deschide-ti cont doar pe site-urile de jocuri acreditate ONJN

Cea mai importanta regula pe care trebuie sa o respecti face referire la alegerea cazinoului online in cadrul caruia te inregistrezi. Astfel, este absolut obligatoriu sa iti deschizi cont numai pe site-urile de jocuri licentiate de catre ONJN, fiindca in caz contrar risti sa primesti pana la 10.000 lei amenda.

Poti sa afli simplu si rapid daca un cazino online este licentiat – trebuie sa gasesti pe site-ul acestuia numarul licentei ONJN si data de valabilitate, iar ca o masura suplimentara de verificare poti sa consulti chiar si pe site-ul oficial al ONJN lista cu cazinourile acceptate.

Alegerea unui cazino online acreditat iti va garanta siguranta informatiilor tale personale, a datelor bancare, a banilor din cont, precum si corectitudinea jocurilor de pe site. Exista in ziua de astazi zeci de astfel de cazinouri online licentiate in Romania, iar daca vrei sa incepi si tu distractia in cadrul unei platforme acreditate, atunci poti sa joci la 888 Casino.

2. Reguli privind deschiderea contului de joc

Odata ce ai gasit un cazino online licentiat pe placul tau, urmeaza sa te inregistrezi in cadrul lui, adica sa-ti creezi un cont nou de jucator. Procesul presupune completarea unui formular de inscriere, in cadrul caruia iti vor fi solicitate mai multe informatii personale (nume, prenume, CNP, adresa, data nasterii etc.) si date legate de cont (e-mail, nume de utilizator, parola etc.).

Si in aceasta situatie exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti, dupa cum urmeaza:

  • iti poti deschide cont doar daca esti o persoana majora (daca ai cel putin 18 ani impliniti)
  • numai rezidentii romani, adica cei ce locuiesc in tara au dreptul sa se inregistreze in cazinourile licentiate
  • la inregistrare trebuie sa folosesti informatiile tale personale reale si corecte
  • ai dreptul sa detii un singur cont pe acelasi nume, aceeasi adresa, adresa IP sau gospodarie in cadrul unei platforme de jocuri

Nu ai cum sa “pacalesti” niciuna dintre aceste reguli, fiindca toate aceste aspecte vor fi la un moment dat verificate, iar daca ceva este in neregula, atunci contul tau va fi blocat. Astfel, te incurajez sa te inregistrezi in cazinourile online doar daca indeplinesti conditiile prezentate mai sus.

3. Depune bani doar prin metode de plata care iti apartin

Dupa ce iti vei deschide contul, bineinteles ca va trebui sa faci o depunere de bani pentru a avea fonduri cu care sa accesezi jocurile de noroc de pe site.

Si in acest caz exista o regula importanta de care trebuie neaparat sa tii cont si anume ca trebuie sa depui numai prin metode de plata care iti apartin.

Asta inseamna ca metoda de plata prin care iti alimentezi contul trebuie sa fie pe numele tau, acelasi nume ca cel pe care l-ai introdus pe formularul de inscriere pe site. Este complet interzis sa depui folosind cardul altei persoane sau folosindu-te de contul de portofel electronic (Skrill, Neteller, Paysafecard etc.) al altcuiva.

Daca faci asta, atunci nu iti vei putea verifica ulterior contul de joc si practic iti vei bloca accesul la platforma – nu te vei mai putea loga in cont, nu vei putea depune si nu vei putea nici retrage banii ramasi in cont.

4. Verifica-ti contul in timpul specificat de lege

O alta regula stabilita de catre ONJN ii obliga pe romanii inscrisi pe site-urile de gambling licentiate sa-si verifice contul de joc. Exista si un termen limita pana cand trebuie sa realizezi acest lucru si anume 30 de zile de la prima depunere realizata in cont sau 6 luni de la inscrierea pe site, in cazul in care nu ai realizat niciun depozit in tot acest timp.

Verificarea contului se face in 3 etape: verificarea identitatii, a metodei de plata si a adresei. Cu toate acestea, in cele mai multe situatii, doar primele 2 etape de verificare sunt necesare.

Verificarea identitatii este cel mai important pas din tot acest procedeu. Trebuie sa trimiti o poza cu un act de identitate personal, astfel incat operatorul site-ului de jocuri sa se asigure ca esti titularul real al contului, ca esti o persoana majora si ca informatiile introduse la inscrierea pe site sunt corecte.

De asemenea, verificarea metodei de plata iti va fi solicitata atunci cand vrei sa faci o retragere de pe site, intocmai pentru a dovedi faptul ca optiunea prin care ti-ai alimentat contul de joc cu bani iti apartine, adica este pe numele tau.

Acestea sunt asadar cele mai importante 4 reguli pe care orice roman dornic de distractie in cazinourile online trebuie sa le aiba in vedere.

Daca vei respecta lucrurile prezentate mai sus, atunci vei putea juca in siguranta si legalitate in mediul online. Te vei bucura de toate avantajele si beneficiile oferite de aceste platforme online de jocuri, care devin tot mai populare in fiecare zi in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email