Ce propun cetăţenii – un Mall Cultural care să atragă turiştii şi să-i încânte pe localnici

Foto Nicolae Dobra

Articolul publicat de ziarul nostru săptămâna trecută – „Curtea de Argeş, o comună ceva mai mare! Aproape jumătate din suprafaţa municipiului este ocupată cu terenuri agricole” a avut o mulţime de comentarii pe pagina noastră de facebook dar şi în ziarul online.  Scriam că despre  municipiu se spune că este o comună mai mare, iar statistica arată că nu este doar o metaforă. O cititoare, Simona Ionescu, are, în acest context, o propunere interesantă.

„Stimați edili, de ce nu exploatați o autentică „bogăție “prezentă gratuit și permanent și anume superba panoramă asupra Munților Făgăraș ? Câte orașe se pot lăuda cu asta? Pentru a înlesni admirarea crestelor montane „de top” din România merită amenajat un loc la înălțime care să permită accesul în orice anotimp.
În acest sens s-ar putea construi o clădire cu mai multe etaje, cu largi suprafețe vitrate care să găzduiască și cafenele, spații pentru întâmplări artistice, cinematogf, săli de biliard, spații de joacă pentru cei mici, observator astronomic, etc.,toate cu perete de sticlă și orientate spre munți și de ce nu, și cu terase generoase cu fotolii și șezlonguri pentru relaxare și admirarea panoramei.
Altfel spus, un fel de Mall Cultural care, alături de obiectivele istorice ale municipiului, sigur va atrage turiști și localnici (care chiar duc mare lipsă de locuri moderne și luminoase de relaxare și socializare!!)”, a comentat doamna pe site-ul ziarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email