Ce presupune proiectul de 17,5 milioane de lei pentru Spital

Primăria Curtea de Argeş a depus spre finanţare proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeş”, în valoare de 17.583.789,18 lei. Vreo două miliarde a plătit deja administraţia locală pentru studii şi proiecte. După cum aţi aflat din ziarul nostru, Primăria a atribuit direct un contract în valoare de 128.000 de lei unei firme din Focşani, Iulgrimoni SRL, pentru realizarea documentaţiei tehnico economice necesare unui proiect pentru „creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice”. Potrivit termene.ro. societatea aparţine Monicăi Iulia Băiţelu, iar în perioada 2015 – 2017 a câştigat 18 contracte cu statul.

O altă achiziţie directă făcută de Primărie a fost pentru un „Program de îmbunătăţire a eficienţei energetice UAT- Mun. Curtea de Argeş”, atribuit Advances Corp SRL, din localitatea Valea Lupului, Iaşi, pentru suma de 45.000 de lei. Administrator şi asociat al firmei este Cristian Nicolae Belei, din Bucureşti. Cele două contracte au fost necesare depunerii cererii de finanţare pentru proiectul de creştere a eficienţei energetice a Spitalului, potrivit specialiştilor din Primărie.

Ce lucrări se fac

Proiectul, a cărui implementare va costa peste 17 milioane de lei, din care vreo trei vor fi date din bugetul local, are drept obiectiv general „creşterea eficienţei energetice în clădirea publică Spital Municipal din Curtea de Argeş prin derularea de lucrări de intervenţie cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalaţiei de preparare şi distribuire a agentului termic şi a apei menajere, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum şi alte lucrări conexe”, conform portalului Primăriei.

Lucrările care vor fi făcute sunt de „reabilitare termică a anvelopei (izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei”. De asemenea, se vor mai face „lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum (înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi a apei calde de consum”. Proiectul prevede şi „instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice pentru consum propriu (centrală pe biomasă şi sistem captoare solare termice”.

Şi sistemul de iluminat va fi refăcut prin „reabilitarea instalaţiei de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă”. Vor fi înlocuite lifturilor existente şi vor fi reparate acoperişul şi terasele.

Ce aşteptări sunt

Rezultate aşteptate după realizarea proiectului sunt o „clădire eficientă din punct de vedere energetic”, urmând să scadă consumul de energie, astfel – consumul anual de energie primara (kWh/an), valoare la începutul implementării proiectului 4.872.254,11, valoare la finalul implementării proiectului 1.686.806,81. Consumul anual de energie  la începutul implementarii proiectului este de 338,11, iar la finalul implementării proiectului va fi de 63,05.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email