Ce obligaţii ai în calitate de contribuabil până la 25 septembrie

Potrivit Codului Fiscal, argeşenii, plătitori de salarii şi de venituri asimilate salariilor, au obligaţia de a calcula şi de a reţine impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plăţii acestor venituri, precum şi de a-l vira la bugetul de stat până data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri. O primă obligaţie fiscală este cea aferentă salariilor, astfel că toţi contribuabilii trebuies să respecte termenul de 25 septembrie 2009, impus de Ciodul fiscal. La această dată, contribuabilii argeşeni, persoane juridice sau fizice, care reţin la sursă impozitul pe venit au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venitul persoanelor fizice, precum şi depunerea declaraţiei privind obligaţiile de plată la bugetul de stat general consolidat.
La aceeaşi data se vor depune şi declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, pentru obligaţiile de plată cu termen lunar, declaraţia privind accizele şi decontul de taxă pe valoarea adaugată, de către plătitorii de TVA pentru care perioada fiscală este luna calendaristică.

25 septembrie – ultimul termen pentru plata obligaţiilor ficale

De asemenea, la data de 25 septembrie expiră şi termenul limită pentru depunerea decontului special de taxă pe valoarea adăugată, de către persoanele neînregistrate şi care nu trebuie să se înregistreze ca plătitori de TVA  şi persoane care sunt înregistrate numai cu achiziţii intracomunitare. Tot până la această data trebuie depusă şi declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice, care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România. Tototdată, până vineri inclusiv, trebuie acgitate şi obligaţiile la bugetul general consolidat, taxa pe valoarea adăugată, dar şi obligaţiile fiscale cu termne de plată lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email