Ce (nu) face actorul Mircea Diaconu în calitate de senator de Curtea de Argeş

Mircea Diaconu este un actor extraordinar. Nu o spun eu, ci criticii. Noi, telespectatorii sau spectatorii putem să ne pronunţăm asupra talentelor domniei sale doar ca nişte profani ce suntem, dar cărora ne plac filmele şi spectacolele de teatru în care joacă. Îl admir în calitatea sa de actor, dar ca senator de Argeş nu îmi spune nimic.

Mă aşteptam la totul sau la nimic din partea domniei sale. În campania electorală mi-a fost clar că Mircea Diaconu candida din curiozitate, trăind totul ca pe o experienţă folositoare, de ce nu, carierei sale artistice. La conferinţele de presă şi la întâlnirile, destul de puţine, cu electoratul, se comporta normal, nu făcea cine ştie ce promisiuni, vorbea despre grădina sa cu pomi de la Berevoieşti şi despre problemele pe care le avea cu recolta prea bogată de fructe. Totul era ca într-un film turnat înainte de 1989, când personajul pozitiv, absolvent de facultate, se întorcea în sat şi punea umărul la rezolvarea problemelor pe care ţăranii, deştepţi şi ei, de altfel, le aveau. Specialistul avea soluţii moderne iar lucrurile mergeau şnur.

Asta era partea din campanie. Soluţii miraculoase nu au apărut, problemele ţăranilor din Colegiul domnului senator nu s-au rezolvat dintr-odată, dar nici domnul senator nu prea a mai trecut pe la ei. Mircea Diaconu apare des la televizor, ceea ce este un lucru bun pentru liberali. E informat, deştept, cult, are replică, e un om normal, nu are afaceri, cunoaşte necazurile celor din Argeş, şi nu numai, ştie cât de rău pot face alţii dacă ar ocupa nişte funcţii, cunoaşte amploarea corupţiei în judeţ, vorbeşte despre Curtea de Argeş la modul „la mine, la Curtea de Argeş”. E o singură problemă aici. „La mine”, la Curtea de Argeş nu prea l-am mai văzut în ultima vreme, prins, probabil, cu activitatea la Senat, cu cea artistică, etc.

Domnul senator a câştigat alegerile şi a fost destul de mirat de asta. Mulţi au fost surprinşi că Adrian Miuţescu, fostul preşedinte al PNL Argeş, nu a obţinut un nou mandat, iar proaspătul liberal Mircea Diaconu a fost ales senator. Probabil că ex primarul Nicuţ a fost la fel de surprins, mai ales că plecase de la liberali ca să candideze pentru democrat liberali. Niciodată nu va şti dacă ar fi ajuns în Camera Superioară a Parlamentului candidând din partea  PNL. În sfârşit, asta este altă poveste, care nu are legătură prea mare cu actualul senator de Curtea de Argeş.

Dacă aş avea ocazia să vorbesc cu domnia sa faţă în faţă, la o conferinţă de presă, ca în vremurile când părea să-l intereseze ce se întâmplă în Colegiu, şi părea că vrea să afle direct de la sursă despre dorinţele celor care, în fond şi la urma urmei, l-au trimis în Parlament, indiferent dacă domnia sa a vrut sau nu acest lucru, deci, l-aş întreba pe senatorul de Curtea de Argeş – în ce stadiu se află iniţiativele despre care vorbea imediat după alegeri?! Cum, care iniţiative?!A, nu a fost niciuna?!Mă scuzaţi, m-am înşelat. Parcă am auzit pe la televizor ceva. Nu am auzit eu bine. Greşeala mea şi poate şi a altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email