Ce nivel de competenţă are Spitalul din Curtea de Argeş

Cele 11 unităţi medicale din Argeş sunt în plin proces de evaluare şi încadrare după noua lege de către Ministerul Sănătăţii, asta după ce fiecare a trimis Direcţiei de Sănătate Publică Argeş fişa de autoevaluare, pe baza căreia se vor face aceste clasificări.
Spitalele argeşene vor fi incluse într-una din cele cinci categorii prestabilite, prima fiind pentru nivelul de competenţă cel mai înalt. Categoria maximă de încadrare pentru unităţile din judeţul nostru este de nivelul trei, adică mediu, pentru spitale care deservesc populaţia judeţului din aria administrativ-teritorială unde îşi au sediul şi, doar prin excepţie, din judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mediu de complexitate. În această categorie maximă vor funcţiona spitalele din Piteşti, respectiv cel de Pediatrie şi Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Restul spitalelor argeşene, însă, vor prinde clasificarea pe ultimele două încadrări. Respectiv de nivel patru, nivel de competenţă bazal, spitale care deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate şi cinci, nivel de competenţă limitat spitale care asigură servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate sau servicii paleative. În zilele următoare se va afla în ce categorie, din ultimele două, va fi încadrat şi spitalul din Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email