Ce ne dorim de la 2013

Multe lucruri îşi doresc locuitorii municipiului de la anul care abia a început, pentru că sunt multe lucruri de făcut aici. O veste bună este aceea că proiectul marii asfaltări va fi pus în practică în acest an, ca şi celelalte două proiecte, mai mici, care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, PIDU. Nu e suficient să ai două mandate ca să realizezi un proiect mare plus două mai mici, aşa că aşteptările în ceea ce-l priveşte pe dl. primar sunt mari. PIDU este promisiunea dlui. Diaconu din 2008, cu tot ce înseamnă el, adică asfaltări, sisteme de supraveghere video, reabilitarea clădirilor, promovarea turistică a oraşului, toate acestea sunt promisiuni ale anului 2008, onorate în totalitate abia acum. Argeşenii aşteaptă însă mai mult şi mai multe de la cel pe care l-au ales cu peste 70% la alegerile din acest an. Sunt convinsă că şi dl. primar e de aceeaşi părere, şi că priveşte acum cu plăcere în urmă, la licitaţiile pentru care s-au semnat contracte, şi cu încredere în viitor, la licitaţiile cate vor avea loc – pentru grădiniţa aceea de care se tot vorbeşte, pentru staţia de epurare, pentru alte lucruri la fel de utile municipiului şi locuitorilor săi.

Suntem la început de an, totuşi, aşa că poate e momentul să spună fiecare dintre noi ce îşi doreşte, în afara lucrurilor general valabile, sănătate, bani, etc. În ceea ce-l priveşte pe dl. primar, ştiu sigur că jurnaliştii din Curtea de Argeş şi-ar dori o mai bună comunicare. Cetăţenii îşi doresc asfalt pe stradă, curăţenie în oraş, apă curentă şi canalizare, câini mai puţini prin cartiere. Şi impozite mai mici dacă se poate, deşi se vede treaba că nu, funcţionari amabili, şi asta e greu de obţinut, cereri rezolvate mai repede şi corect, locuri de muncă şi investitori aduşi de edili la Curtea de Argeş să facă fabrici şi uzine.

Şcoli mai bune, din toate punctele de vedere, nu cum se întâmplă acum, când o profesoară de la o unitate de învăţământ etalon din municipiu dă note elevilor în funcţie de prezenţa la meditaţii la ea acasă sau în funcţie de alte motive la fel de aberante, directori de instituţii puşi pe criterii de competenţă, nu pe criterii politice, gropile din curtea Primăriei astupate, că tot a fost pus asfaltul de câteva luni, o grădiniţă şi o creşă noi, curăţenie în Piaţa Ivancea, mărfuri mai ieftine în Piaţa Centrală, de toate îşi doresc argeşenii acum, la început de an. De ce vor avea parte, dacă dorinţele se vor îndeplini, e greu de spus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email