Ce ne aduce noul an la Curtea de Argeş

De câteva zile am trecut într-un an nou, pe care ni-l dorim, fiecare dintre noi, mai bun. Pentru oraş, cu toţii ne dorim străzi mai bune, asfalt pe toate uliţele poreclite străzi, apă curată şi gunoi mai ieftin. Dacă vom avea parte de toate acestea şi de ceva peste, asta nu depinde de noi, ci de cei pe care i-am investit cu încrederea noastră pentru patru ani. Am trecut de jumătatea mandatului aleşilor locali, iar dacă ne uităm afară, vedem că aşteptăm ca lucrurile bune abia de acum să înceapă să se întâmple, căci până acum nu prea am avut parte de ele.

S-au semnat anul trecut câteva proiecte extrem de importante pentru urbe, cel în valoare de aproape 15 milioane de euro fiind, de departe, cel mai important. În mod normal ar trebui ca până în 2012 Curtea de Argeş să fie transformat complet, să aibă tot ceea ce nu a avut până acum, să fie un oraş mic dar cochet, cu azil pentru bătrâni şi centru pentru persoanele cu dizabilităţi, să fie asfaltate străzile şi renovate clădirile care dădeau, altădată, farmec oraşului. Ar trebui ca până în 2012 să nu mai avem probleme cu canalizarea pluvială sau menajeră, iar cartierele să fie luminate foarte bine. Ne-am dori ca până în 2012 haitele de câini maidaneză să fie doar amintire, iar oamenii politici locali să nu mai aştepte veşnic împărţirea caşcavalului pe cât posibil doar între ei. Ne place să visăm că toate lucrările publice vor fi luate la licitaţii supercorecte, pe care să le câştige orice om de afaceri care are o firmă serioasă şi puternică şi să poată munci pentru oraş şi pentru locuitorii lui corect şi cinstit. Din nefericire ştim că nu se va întâmpla mai nimic din toate acestea, aşa că nu ne rămâne decât să visăm la vremea când lucrurile vor sta altfel şi la Curtea de Argeş, când nu se va şti dinainte de a fi anunţată o licitaţie cine este câştigătorul.

Ce ne aduce noul an la Curtea de Argeş?! Eu cred că nu prea mult bine. Firmele se vor închide în continuare în acelaşi ritm alert, lucrările publice vor fi făcute în acelaşi sistem, în care o societate mare vine şi ia caimacul, iar o puzderie de altele mai mici adună firimiturile şi fac ce scrie în caietul de sarcini, cred că argeşenii vor fi terorizaţi mai departe de plata facturilor şi a ratelor, de lipsa banilor pe care copiii trebuie să-i ia şi să-i dea la şcoală, pe mijlocul străzii Făgetului va curge acelaşi pârâu, ca şi pe Uliţa Poştei, pe Castanilor şantierul va dura mult timp, iar la Ivancea, între blocuri, groapa imensă apărută pe alee de mult timp se va adânci.

De obicei, se spune că trebuie să fii optimist la început de an, să crezi că va fi mai bine. Optimismul care nu se bazează însă pe nimic se numeşte altfel, iar după cum merg lucrurile la Curtea de Argeş se vede că putem fi oricum, numai optimişti nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email