Ce moştenire îi lasă Nicolae Diaconu lui Constantin Panţurescu

Primarul Constantin Panţurescu primeşte moştenire de la fostul edil Nicolae Diaconu 14 kilometri de străzi asfaltate, 26 camere de supraveghere, un parc nou, prost făcut dar scump, şcoli reabilitate, o mulţime de studii de fezabilitate, unele expirate, o „capitală” a turismului românesc, un oraş regal, un centru pentru bătrâni şi altul pentru persoanele cu dizabilităţi, o policlinică a spitalului modernizată, investiţii masive la spital, aproape o staţie de epurare şi alte investiţii, mai mici. Fostul primar îi lasă actualului primar şi o mulţime de probleme nerezolvate, începând cu maidanezii şi terminând cu situaţia SC Aquaterm.

Constantin Panţurescu mai are de reparat relaţia cu cetăţenii, relaţie pe care Diaconu a lăsat-o să se degradeze şi din cauza căreia nu a mai obţinut un nou mandat. În afara audienţelor, ţinute ori nu, în care problemele cetăţenilor nu şi-au găsit rezolvarea, primarul Panţurescu trebuie să-şi pună consilierii din Primărie, cine vor fi ei, să remedieze situaţia de pe site-ul domnuleprimar.ro, acolo pe unde Nicolae Diaconu nu a mai trecut din ianuarie 2013, în ciuda numeroaselor postări, solicitări şi reclamaţii făcute de locuitorii municipiului. Acest site, care e de găsit pe portalul Primăriei, are o secţiune în care cetăţenii îşi pot spune doleanţele, iar edilii sunt obligaţi să le răspundă. La Curtea de Argeş ultima postare este din 9 septembrie 2015 iar ultimul răspuns al primarului din 6 ianuarie 2013. Între timp, cetăţenii au tot reclamat, dar nimeni nu i-a ascultat sau citit.

Câinii maidanezi, eterna problemă

Cele mai multe sesizări şi reclamaţii se referă la haitele de câini de prin cartiere. „Domnule primar, locuiesc în bloc E3 (lângă hotel Posada deasupra magazinului Boncea, în spatele blocului este parcarea de maşini, frizeria, cârciuma şi bloc Armata). Aici s-a format demult o ceată de câini care latră ziua, dar mai ales noaptea la cetăţeni sau la alţi câini. Nu pot dormi noaptea deoarece mă trezesc aceşti câini cu lătratul lor infernal din oră în oră sau mai mult. Sunt pensionară şi iau tratament pentru inimă. Vă rog luaţi măsuri în privinţa câinilor vagabonzi (…)”, scrie Maria Moneanu pe site. 

 

„Sunt un umil cetăţean al urbei administrată de dvs. şi vreau să vă spun că pentru prima oară m-am simţit umilit…umilit şi indignat că de 3 zile nu pot să-mi scot maşina din faţa blocului, umilit că trebuie să-mi escortez copilul să nu-l sfâşie câinii pe stradă…”, este un alt mesaj, postat de Daniel Rotaru. „Domnule primar, ce măsuri aveţi de gând să luaţi în privinţa câinilor vagabonzi. Nici nu a început actiunea de adunare a câinilor? Nu se poate ca un oraş cu o istorie atât de bogată să aibă atâtea cete de câini. Seara îmi este şi frică să ies pe stradă din cauza câinilor care s-au înmulţit îngrozitor şi sunt şi agresivi. Să aştept sa fiu muşcată?”, se întreabă din nou pe www.domnuleprimar.ro Maria Moneanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email