Ce măsuri trebuie să ia angajatorii pentru prevenirea infecţiei cu Covid 19

Inspecția Muncii recomandă angajatorilor să introducă, acolo unde este posibil, munca la domiciliu sau telemunca în perioada stării de urgență, se arată într-o informare a Prefecturii Argeş. „Ca angajatori trebuie să aveţi în vedere următoarele măsuri prioritare pentru prevenirea apariţiei şi răspândirii COVID-19 la locurile de muncă:

-Informaţi şi instruiţi lucrătorii cu privire la prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus, pe baza recomandărilor autorităţilor competente.

-Asiguraţi echipamente individuale de protecţie (spre exemplu: măști de protecţie, mănuși de protecție etc.) şi verificaţi corecta utilizare a acestora iar, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie, acordaţi echipamente individuale de protecţie noi care să protejeze lucrătorii împotriva COVID-19.

-Stabiliţi măsuri igienico-sanitare cu consultarea medicilor de medicina muncii.

-Instruiţi lucrătorii cu privire la asigurarea unei igiene respiratorii corecte conform recomandărilor autorităţilor din domeniul sănătăţii.

-Acordaţi, în mod gratuit, materiale igienico-sanitare (săpun, prosoape hârtie, dezinfectanţi etc.) care să prevină răspândirea infecției cu noul Coronavirus.

-Limitaţi reuniunile de lucru la minim posibil, iar dacă acestea sunt absolut necesare luaţi toate măsuril de prevenire şi protecţie (ședinţe în sistem video conferință, distanţa de siguranţă între participanţi etc.).

-Limitaţi contactul dintre persoane, luaţi măsuri pentru păstrarea distanţei de siguranţă, evitaţi activitățile colective (evitați expunerea lucrătorilor la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane, formarea zonelor aglomerate în cadrul proceselor de muncă etc.).

-Reduceţi la minim posibil delegațiile/deplasările lucrătorilor pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă.

-Asiguraţi controlul medical periodic al lucrătorilor”, se arată în documentul emis de Prefectură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email