Ce măsuri ia Direcţia Sanitar Veterinară cu ocazia Sărbătorilor Pascale

În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, este necesară intensificarea acţiunilor de supraveghere sanitară veterinară, potrivit unui comunicat al DSVSA. Astfel, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va identifica şi monitoriza toţi producătorii şi comercianţii care taie miei şi prelucrează carne de miel, precum şi a toate fermele sau gospodăriile particulare de unde vor fi livrate animalele pentru tăiere.

Producătorii care vând direct lapte crud către consumatorul final în pieţe trebuie să deţină fişe de sănătate, care să ateste starea de sănătate a animalelor de la care a fost obţinut laptele, completate de către medicii veterinari din localităţile de origine.

 

Brânzeturile destinate comercializării directe către consumatorul final de către producătorii agricoli, pot fi expuse la vânzare, în spaţiile special amenajate în pieţe agroalimentare şi târguri, în vitrine destinate acestui scop, în recipiente (tăvi) confectionate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat (plastic, ceramică, etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email