Ce îşi doresc argeşenii de la noul an

A mai trecut un an. Bifăm ultimele zile din calendar şi îl aşteptăm pe următorul. E unul dintre acele momente în care privim înainte, dar şi în urmă, simultan. Însă, deja veştile proaste au ajuns la urechile tuturor. Anul 2011 va aduce un nou val de scumpiri, căruia argeşenii cu greu îi vor mai face faţă. Vor creşte preţurile la combustibili, lucru care va duce şi majorarea preţurilor la alte produse.  La Curtea de Argeş unii privesc cu teamă noul an, în timp ce alţii încă mai păstrează o fărâmă de speranţă, că în 2011 va fi măcar puţin mai bine. Am vrut să vedem că aşteptări au argeşenii de la Noul An, atât pe plan personal, dar şi ce îşi doresc schimbat în municipiul nostru.
n Cosmin Badea, 25 de ani, asistent social: „În primul rând, ca tot omul, vreau să am sănătate, pentru că este cea mai importantă. Îmi doresc să-mi păstrez locul de muncă, chiar dacă nu este unul deosebit. Cred că va fi un la fel de greu, pentru că nu se văd semne de mai bine. La Curtea de Argeş mi-aş dori mai multe locuri de muncă, ca să nu mai fac naveta sau să stau cu chirie”.
n Octavian Negru, 28 de ani, agent pază: „Nici nu vreau să mă gândesc la anul 2011. Nu mai ieşim noi românii din situaţia asta nici într-o sută de ani. Eu lucrez acum la Bucureşti, la metrou, pentru că aici nu am găsit nimic. E foarte greu în ţara asta pentru că practic nu ai nici un viitor. Ce să faci cu un salariu de 700 de lei şi bonuri… Poţi să faci ceva? Nu mă interesează ce se întâmplă la Curtea de Argeş”.
n Marieta Fugaru, 37 de ani, muncitor confecţii: „Nici nu  ştiu ce să mai zic. Vreau şi eu un salariu mai mare, că nu mă mai descurc. Am auzit că toate se scumpesc din luna ianuarie. La noi nu se gândeşte nimeni. Oamenii sunt săraci şi de abia se descurcă. Eu, dacă nu avem părinţii, vă spun că ajungeam în stradă. Muncim de dimineaţa până seara pe bani puţini. Aş vrea ca în Curtea de Argeş să se facă mai multe lucruri, care să se vadă. Parcă e la fel oraşul de câţiva ani. Sunt multe probleme şi aici, dar pe mulţi nu îi interesează, decât ceea ce vor”.
n Constantin Cârstea, 24 ani, barman: „Lucrez în Italia, ca barman, şi mă descurc decent. Îmi doresc sănătate ca să pot să muncesc. Dacă eram în ţară nu ştiu ce făceam. E rău printre străini, dar asta e viaţa. Îi mai ajut pe ai mei cu bani, că nu le ajunge pensia. Aici în ţară oamenii în vârstă sunt batjocoriţi. De Curtea de Argeş ce să zic. Acelaşi oraş ca acum câţiva ani, cu mici schimbări. Nu mai vreau să mă întorc aici, nici măcar în ţară. Am văzut străzile pline de gropi, câini foarte mulţi. Ar trebui ca lumea să se trezească în ţara asta”.
n Mariana Niţescu, 75 ani, pensionară: „Ce să mai vreau eu, mamă, de la anul nou? Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi. Să ne dea şi nouă pensii mai mari, nu să ne ia mereu din ele. Am muncit 40 de ani în confecţii şi iau 550 de lei pe lună. Sunt şi bolnavă şi de abia mă descurc. Însă, îmi doresc pentru tineri să aibă şi ei un loc de muncă, să poată să îşi facă o familie. Am doi nepoţi care sunt în şomaj că nu au unde să se ducă. În oraş vreau să ne scape cei de la primărie de câinii ăştia, care o să ne mănânce pe stradă”.
n Andrei Negrilă, 22 ani, şomer: „Îmi doresc ca noul an să-mi aducă un loc de muncă. Am terminat facultatea în vară şi nu am găsit nimic în oraşul acesta. Iau şase luni şomaj, dar după, ce fac? La Curtea de Argeş nu se face nimic pentru noi, tinerii. Mai mult suntem forţaţi să plecăm de aici. Nimeni nu face nimic pentru noi, ci toţi îşi urmăresc interesul. O să plecăm toţi să vedem atunci ce se întâmplă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email