Ce facilităţi au angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi

Conform noilor reglementări legale, cei care încadrează pe perioadă nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc pentru fiecare dintre aceştia o bonificaţie din partea statului român pe o perioadă de 12 luni. În cazul angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi ai ciclului inferior de liceu, respectiv ai şcolilor de arte şi meserii, suma lunară oferită de la bugetul statului este egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, în prezent cifrat la 500 RON. Suma creşte cu 100 RON în situaţia absolvenţilor de liceu sau de şcoală postliceală şi poate ajunge până la 750 RON pentru fiecare absolvent de studii superioare încadrat în muncă.
Potrivit noii legi, angajatorii argeşeni care vor încadra în muncă persoane cu vârsta de peste 45 de ani sau care sunt unici susţinători ai unor familii monoparentale vor beneficia de 500 RON pentru fiecare astfel de caz timp de 18 luni.
Începând cu data de 22.10.2013, angajatorii care încadrează în munca absolvenţi sau persoane peste 45 de ani nu mai beneficiază de scutirea plăţii contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru persoanele respective. Faţă de legea anterioară, când era stipulată condiţia expresă ca angajatorii să încheie cu absolvenţii un contract de muncă pe o perioadă de minimum trei ani, prin noul act normativ ce intră zilele acestea în vigoare, perioada respectivă se înjumătăţeşte, fiind de minimum 18 luni de la data semnării contractului de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email